fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Sommer i mai:-)

image

Sommer i mai:-)

  • 29-05-2018




Sommeren er
faktisk her. Tenk over 20 grader før midten av maiJ Måtte det vare. Sommeren er jo ens
med masse grilling, og mange sultne mager er klare for grillmat. Det er jo så
koselig å lage mat, og spise ute.Oppskrifter skal undersøkes, marinader blandes,
salat kuttes og kjøtt stekes. Men hva skal det grilles på? Om du velger
gass- eller kullgrill er smak og behag. Men velger du kullgrill, så pass på at
kullet er klart før du begynner å grille. Har du gassgrill, er den klar med en
gang du har tent den. Husk også at en kullgrill er varmere mye lenger enn en
gassgrill, så pass på de små i etterkant av grillingen også.

Gode råd som trygger grillsesongen:  Barn skal ALLTID være under oppsyn av voksne når de er i nærheten av
grillen.  Flytt aldri grillen når den er varm. Hvis den velter kan du få store
forbrenninger. 
         Pass på at grillstarteren alltid står på et stabilt, varmefast
underlagt, når du tenner den.          Oppbevar alltid grillbrikettene tørt, det samme gjelder kullet. Hvis de
er fuktige, blir de vanskelig å tenne på.          Gamle matrester kan forårsake oppflamminger, så hold alltid grillen så
ren som mulig. Griller du noe med høyt fettinnhold, som for eksempel flesk
eller bacon, bør du ikke gå fra grillen. Bruker du en gassgrill må du aldri
slukke eventuelle oppflamminger med vann.          Tøm aldri askeoppsamleren før grillen er blitt helt kald. Sjekk også at
asken er helt kald før du kaster den, slik at den ikke ligger og ulmer i
søppelbøtten. troller regulatoren og slangen på gassgrillen regelmessig for
lekkasjer. Du bør kontinuerlig kontrollerer grillens gassledning og
gassfordeleren. Begge skal nemlig være tette før du begynner å grille.


 



Og her er en
påminnelse om de viktigste tingene du må huske på når du griller, sånn at du
får best mulig resultatJ:



·        
Griller du med kull, må du huske å vente til grillen er klar. For at
maten skal bli ordentlig stekt eller gjennomvarm må kullet være rødglødende og
ha en grå overflate



·        
Som en generell regel må alt fjørfekjøtt og alle rå kjøttfarseprodukter
gjennomstekes. Med gjennomstekt menes en kjernetemperatur på minimum 75 grader.
Ved grilling av hele kjøttstykker som biff og koteletter er det nok at
overflatene stekes godt, fordi det er her bakteriene finnes.



·        
Frossen mat skal alltid være helt opptint før den legges på grillen.



·        
Har du brukt marinade på rått kjøtt, skal den ikke brukes på mat som er
ferdig stekt. Marinert mat bør oppbevares kjølig før den legges på grillen.



·        
Snu maten på grillen ofte og flytt den rundt på grillen slik at
stekingen blir jevnere.



·        
Selv om maten virker gjennomstekt på overflaten, er det ikke sikkert
den er det inni. Saften fra fjørfekjøtt og bearbeidede kjøttprodukter skal være
klar, ikke rød eller rosa.



·        
Vær forsiktig når du griller. Det er verken godt eller sunt å spise
svart eller forkullet mat. Et tiltak er å grille ved lavere temperatur over
lengre tid og legge maten lenger vekk fra grillkullet.



·        
Grill med direkte og indirekte varme.



 



Håper alle får en flott forsommer. Lurer du på noe, ta endelig kontakt
merethe@gauselbakken.no



 



Menyen fremover blir:



 



Uke 22: Lapskaus



Uke 23: Rester



Uke 24: Pølser på sommerturen. Supperester fredagen



Uke 25: Fiskeboller



 



Hilsen Merethe KokkJ