fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev September 2018

image

Månedsbrev September 2018

  • 29-08-2018

Hei og velkommen til nytt barnehageår på Målgården.
Vi er godt i gang med nytt barnehageår, og vi har de siste ukene hatt tilvenning på Målgården. Det har begynt 6 nye barn på Målgården, disse er Ella, Emma og Mats som kommer fra 16 meteren, og Micah, Vemund og Nikolas som er helt nye i Gauselbakken barnehage. Tilvenningen har gått veldig fint og både nye og gamle barn begynner å finne sin plass på avdelingen og nye vennskapsbånd knyttes. Dette er en spennende tid for både nye barn og de som allerede går på Målgården. Alle barn har ulike behov og noen vil ta lengre tid enn andre før de finner sin plass på avdelingen. Dette er vi i personalet bevisste på og vil derfor bruke god tid og tar det rolig den første tiden. Det er mye barna skal venne seg til og bli trygge på, oss voksne og andre barn, rutiner o.s.v.
Vi starter opp med faste aktiviteter i uke 37. Se månedsplan. Nedenfor kommer en oversikt over hverdagsaktivitetene i barnehagen og på Målgården:
Mandag: Morgentrim kl.08.45 på Stadion/fellesrommet, ledermøte og avdelingsmøter. Målgården passer barna på Corneflagget fra kl.09.30-10.30 når de har avdelingsmøte.
Tirsdag: Cornerflagget passer barna på Målgården når vi har avdelingsmøter kl.08.30-09.30.
ABC-gruppen for førskolebarna starter kl.09.30. vi skal ha fokus på skoleforberedende aktiviteter og sosial kompetanse. Egen plan for ABC-gruppen vil komme.
For 1-4 åringene vil vi ha fokus på fysisk aktivitet hver tirsdag. Vi vil da ha ulike opplegg og aktiviteter ute, inne på fellesrommet oppe, trimrommet nede og ute på turer i nærmiljøet.
Onsdag: Denne dagen har vi turdag. Da går hele avdelingen sammen på tur i nærmiljøet. Husk sekk med matpakke, sitteunderlag og drikke. Drikken kan bestå av vann/melk/biola/smoothie. På kalde dager er det godt å ha med varm drikke som f.eks kakao/toddy. Vi anbefaler sekk som kan "klikkes"/festes med stropper igjen fremme på bryst og mage. Dette for å gi barna en god opplevelse ved å gå med sekk på tur. Vi unngår at sekken glir ned og blir hengende på armene til barnet.
Torsdag: Annenhver uke baker/lager vi mat sammen med barna. Når vi ikke baker har vi aktiviteter på fellesrommet oppe eller nede på trimrommet.
Fredag: Morgentrim kl.08.45, fellessamling kl.09.30 og varm lunsj. Vi har felles bursdagssamling i slutten av en måned for de barna som har fullt år. Da får de krone og kappe på seg og sitter foran de andre barna, og får velge sanger.


Praktisk informasjon
Tema i september er tilvenning og vennskap. I oktober og november skal vi ha eventyr og vi skal bli kjent med en kunstner, eks Edvard Munch, Van Gogh o.l.
I løpet av september skal vi ha felles tema om brann. Vi bruker blant annet hånd-dukkene våre Vanja og Eldar i ulike opplegg. Der vil også være brannøvelser i barnehagen i denne perioden.
Fint hvis dere kommer i barnehagen til kl.09.30. Dersom dere kommer senere, barnet er sykt eller dere skal ha fri, er det fint om dere gir beskjed til oss innen kl. 09.30.
Barnehagen skal ha foreldremøte onsdag 26.september kl. 19.00-20.30, håper der kan komme. Fra kl. 20.30-21.00 er det eget møte for de som har ABC barn dette året.
Onsdag 26. og torsdag 27. september kommer fotografen til barnehagen. Målgården skal fotograferes torsdag 27. september sammen med 16 meteren. Denne dagen vil også søsken fotograferes.
Når det gjelder bilder av barna, informerer vi nå om at dere kan printe ut bilder selv fra nettet dersom dere ønsker dette. Vi kommer til å fortsette som før med å legge ut bilder fra hver avdeling på nettsiden, 1 gang i uken.
Minner også om at det er viktig å merke klærne til barna deres.
Mye informasjon på en gang dette her, men alltid litt ekstra ved starten av et nytt barnehageår :)
Dersom det er noe dere lurer på er det bare å spør oss.


Hilsen Wenche, Silje, Pål, Marius, Merethe og Vigdis