fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra 16-Meteren, oktober-18

image

Månedsbrev fra 16-Meteren, oktober-18

  • 30-09-2018

Hei, hei alle sammen!
Da var september forbi, og oktober måned står for tur. Vil starte med å si at det var veldig kjekt at så mange hadde anledning til å komme på foreldremøte! Vi har hatt en fin måned på avdelingen, og alle barna er blitt trygge på barnehagehverdagen og godt kjent med rutinene. Vi opplever mye fin lek, og mange koselige samspillsituasjoner i hverdagen. Som vi nevnte på møte er det stor gjensynsglede blant barna hver dag. Vi har jo startet opp med faste aktiviteter, og alle syns det var stor stas å få ha med egen sekk med niste på turdagen. Vi har hatt noen veldig kjekke turer til Fritidsgården og til lekeplass. Det er kjekt å få bytte litt "stue", og få opplevelser sammen litt utenfor barnehagens området. Vi har bakt rundstykker til lunsj, noen har fått prøvd seg på fingermaling og hatt hinderløype ute i barnehagen og lek med puter og dans oppe på Stadion. Det er en entusiastisk gjeng, som syns det aller meste er veldig gøy. 
Nå i oktober og november starter vi opp med nytt tema. Eventyret om "Bukkene Bruse", og kunst. Der vi har valgt ut et bilde av Vincent Van Gogh som er et høst tre. I tema kunst vil vi "studere" bilde vårt, og prate om hva vi ser. Vi vil ha fokus på fargene i bildet som er gul, rød og oransje. Vi vil lage høstbilder sammen med barna av blader som vi finner på tur, og ha fingermaling. Vi vil og synge sanger knyttet til høsten. Eventyret om Bukkene Bruse er allerede noe som barna på 16-Meteren er opptatt av. Vi vil ha dette i samlingsstund, og knytte det inn i ulike aktiviteter i hverdagen. Som i formingsaktivitet, ute på tur og i leken. I aktiviteter som samling, fysisk aktivitet og forming er det ikke alltid 1-2 åringer trekker lærdom av aktiviteten der og da. Det som er viktig er at de opplever mestring og glede i aktivitetene. Så vil de oppleve gleden ved å delta og ta lærdom i senere lignende aktiviteter, de har fått med seg erfaringen. Vi henger temaplanen som vi gikk gjennom på foreldremøte ute i garderoben, samt sanger som vi synger mye i denne perioden. Så ta en titt.
Torsdag 1.november inviterer vi dere foreldre til lanternefest på kvelden. Da treffes vi på Fritidsgården, og går i lystog ned til barnehagen. Hvor det blir salg av lapskaus, saft, kaffe og "kunst" som barna har laget. Pengene vi får inn går til fadderbarnet vårt og til et annet veldedig formål. I denne forbindelse ønsker vi at dere foreldre tar med et tomt "syltetøyglass", som barna skal lage lykt av. Mer informasjon om denne dagen kommer når det nærmer seg. 
Husk å merke barnas klær med navn, slik at vi lettere kan holde orden. Gå gjennom barnas klær med jevne mellomrom, og ha klær som passer til vær!
Da ser vi frem til en ny måned på 16-Meteren, og kom til oss om det er noe dere lurer på!
Hilsen Fadi, Martyna, Benedicte, Grete og Hanne.