fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra cornerflagget september 2019

image

Månedsbrev fra cornerflagget september 2019

  • 03-09-2019

Hei og velkommen til nytt barnehageår!

Vi er nå kommet noen uker inn i det nye barnehageåret. Den siste tiden og ukene fremover vil bli brukt til tilvenning. Det har startet fem nye barn på avdelingen. Trym, Anton og Thale som tidligere gikk 16-meteren, og Jasmin og Kristina som skal starte neste uke. Vi ønsker de alle velkommen til avdelingen.

Vil vil bruke god tid på at barna skal bli trygge i gruppen. Nye barn skal bli kjent med oss voksne, hverandre og nye rutiner. De eldre barna skal også venne seg til at gruppen er endret og bli kjent med de nye barna. Så langt fra vi hatt en fin tilvenningsperiode. Fra uke 37 skal vi starte med faste aktiviteter. Det er ikke sikkert at alle er med på alle aktivitetene i starten. Dette gjelder mest de yngste barna som kan trenge litt bedre tid til å bli trygge i barnehagen.

Tema den neste måneden er tilvenning og vennskap. Vi ønsker at alle skal ha en god venn å leke med på avdelingen, og at det skal være gode relasjoner mellom barna. Vi skal lese boken "Venn" for de eldste, og snakke om hva det vil si å være en god venn. For de yngre barna skal vi lese " boken om å gå i barnehagen".  Ønsker dere mer informasjon om tema, kan dere lese temaplanen som henger på infotavlen.

Uke 38 er det nasjonal brannvernuke. Da skal vi blant annet øve å hva vi skal gjøre hvis brannalarmen går. 

Oversikt over uken og faste aktiviteter 
Mandag: Morgentrim kl. 08.45 - 09.00 for hele barnehagen på fellesrommet.
Vi har avdelingsmøte 09.30 - 10.30, da passer Målgården våre barn.

Tirsdag: Målgården har avdelingsmøte 08.30 - 09.30, vi passer på deres barn.
ABC-gjengen kl.09.30 - 12.00. Vi skal ha fokus på skoleforberedende aktiviteter og sosial kompetanse. 
1 - 4 åringene har fokus på fysisk aktivitet. Vi går på tur, har hinderløyper ute og inne, sangleker m.m.

Onsdag: Annenhver onsdag er barna med og baker eller lager varm mat på kjøkkenet. Den andre onsdagen har vi fellesrommet på ettermiddagen. Da har vi fysisk aktivitet.

Torsdag: Turdag. Vi går på turer i nærmiljøet. Skogen, lekeplasser og Fritidsgården. Barna må ha med sekk med nistepakke, vann og sitteunderlag. Barna bærer sekken sin selv, så derfor anbefaler vi sekk med stropper som kan festes på brystet og magen. 

Fredag: Morgentrim kl.08.45 - 09.00 for hele barnehagen på fellesrommet. Kl. 09.30 fellessamling for hele barnehagen. Siste fredag i måneden er det bursdagssamling for månedens bursdagsbarn. Da får barna komme frem og får på krone og kappe, og velge sang.
På fredagen serverer kokken varm mat.

Praktisk informasjon

De fleste aktiviteter startet 09.30. Fint hvis dere ringer om barna kommer senere, er syke eller skal ha fri. Vi vil gjerne også ha beskjed hvis barnet skal ha ferie.

Torsdag 19.september kl. 19.00 - 20.30 er det foreldremøte. En felles del og deretter avdelingsvis. 20.30 -21.00 er de som har barn i ABC-gjengen.

Lørdag 21 september kl 11 - 13 arrangerer SU familiedag på fritidsgården. Hver familie tar med mat og drikke. Håper mange har anledning til å komme for å bli bedre kjent og ha en koselig formiddag på gården.

Onsdag 25. september er det fotografering i barnehagen.

Tonje kommer tilbake fra permisjon i september. For noen er hun kjent, og for andre blir hun et nytt bekjentskap. 

Husk å merke klær. Det gjør jobben vår lettere og dere slipper at ting forsvinner.

Ta gjerne kontakt hvis det er noe dere lurer på.

Hilsen
Tonje, Inger Lise, Tatiana, Marius, Sheyda og Tone Merete.