fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra Cornerflagget oktober 2019

image

Månedsbrev fra Cornerflagget oktober 2019

  • 26-09-2019

Hei alle sammen.

Da var september over og oktober står for tur. I september har vi hatt fokus på tilvenning og vennskap. Det har gått veldig fint, og barna har funnet seg godt til rette i barnehagen, og blitt godt kjent med rutiner.

Det var veldig kjekt å komme i gang med de faste aktivitetene igjen. ABC-gruppe er også godt i gang. Barna har ventet og gledet seg mye til dette. I september hadde vi tema: tilvenning og vennskap. Vi snakket mye om vennskap, hva betyr å være venner, hvordan oppfører venner seg med hverandre , hvordan barna hjelper hverandre og voksne. Vi leste og diskuterte bøker: "Venn" og "Boka om å gå i barnehagen". Vi malte i vinduet "Vennskaps tre" med barnas håndtrykk og laget vennskaps armbånd til sine venner.

I uke 38 hadde vi brannvernuke. Vi snakket mye om brannalarmen, og hvor vi skulle gå når den gikk. Barna ble kjent med Brannbamsen Bjørnis. Bjørnis gir barn omsorg og trygghet ved brann og andre ulykker, og har gode råd om brannvern til alle. Brannalarm gikk to ganger, og det var ingen barn som ble redde.

Veldig kjekt at å se at så mange kunne komme på foreldremøtet. Som vi nevnte på foreldremøtet, skal vi i oktober og november jobbe med bildebøker. De eldste barna blir kjent med en bildebok "Klart jeg kan klatre, sa Kua". Det er en morsom og ettertenksom bok fra Gemma Merino om en ku. For denne kuen Kajsa er alt mulig, hun elsker å oppdage nye ting. Med de yngste barna skal vi jobbe med en fin bildebok "Banke på" av Anna-Clara Tidholm. Det er en liten bok med enkel tekst og små overraskelser bak fargeglade dører. Vi vil snakke også om årstiden-høst og synge sanger knyttet til høsten. Vi vil lage et tre og høstbilder sammen med barna av blader som vi finner på tur.

23 oktober inviterer Jåtta videregående skole barn som ble født i 2015 til en samling kl. 12.30. Dette blir spennende!!

Lanternefesten blir i år 7 november, mere informasjon vil komme når det nærmer seg. Vi be om at dere leverer enn syltetøyglass slik at vi kan pynte de til lanternefesten. Husk å merke de med navn.

Praktisk informasjon:

Skal barnet spise frokost i barnehagen, ber vi dere komme før 09.00

Husk å gi beskjed, hvis dere skal ha høstferie (uke 41).

Nå er det høst, så kan det være greit å legge litt varmt tøy i hyllen til barnet. Noen ekstra strømper, en varm genser, strømpebukse o.l. Fint om dere foreldre kan sjekke kassen med jevne mellomrom om det er nok ekstra tøy til barnet. Det hadde vært kjempe bra om dere kan merke klærne til barnet, da er det lettere for oss å ha kontroll over hva som tilhører hvem. Vi ber også ta med hjem dress og regntøy for en vask på fredag.

Er det noe dere lurer på er det bare å spørre.

Hilsen Inger Lise, Tone Merete, Tonje, Tatiana, Sheyda.