fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra Cornerflagget desember 2019

image

Månedsbrev fra Cornerflagget desember 2019

  • 01-12-2019

Hei alle sammen!

Da var november over og vi går inn i en måned med masse forventninger og glede. Vi ser frem til å skape en god julestemning og ha en fin og rolig førjulstid med barna på Cornerflagget. November var en fin måned med fint vær som vi benyttet oss av. Det var noen kalde, men fine og klare dager i sola. Barna har kost seg mye ute. De er helt klare for vinter og snø i desember.

Med de yngste barna har vi jobbet med boken "Banke På". De synes det var veldig spennende da voksne banket på døren og spurte: Hva gjemmer seg bak den døren...De eldste barna blir helt fascinert av boken "Klart jeg kan klatre, sa kua". De likte den historien om tøffe kuen Kajsa som trodde at ingenting er umulig. Vi har lest boken i samlinger og dramatisert den for hele barnehagen. Det var stor suksess!! Vi har hatt flere formingsaktiviteter på avdelingen. Vi har pyntet veggen på avdelingen med fine store trær med fargerike blader. I den skogen klatret opp mange kuer som barna har tegnet.

7. november hadde vi lanternefesten i barnehagen. Vi var veldig heldige med været slik at vi kunne være ute. Vi takker alle for godt oppmøte og håper dere hadde en fin kveld.

Julekalenderen i år blir at barna skal få henge hjerter med bilde av barnet og oppgaver tilpasset hvert enkelt barn. Hjertene skal henges i rutene på vinduet og det blir nedtelling til julaften. Vi skal lese og jobbe med historien "Snekker Andersen og julenissen" av Alf Prøysen. Der er en historie om Snekker Andersen som møter Nissefar og dro på besøk for å skape jul hos nissefamilie. Med de yngste barna skal vi ha ekstra fokus på sangen "På låven sitter nissen". Vi skal bake julekaker, lage julepynt og julegaver. Vi skal synge julesanger: "Et barn er født i Betlehem", O jul med din glede, Santa Lucia, Så går vi rundt om en einerbærbusk, På låven sitter nissen, Vi tenner våre lykter". Julebudskapet vil vi formidle i samling på en enkel måte med bruk av konkreter fra julekrybben.

Der vil bli servert kaffe som dere foreldre kan ta med dere på vei til jobb hver morgen. Kanne og krus vil stå på kjøkkenbenken inne på avdelingen.

Tone Merete er gravid og Fadi overtar hennes stilling. Han begynner hos oss 2. januar 2020. Fra 2. desember 2019 starter Sheyda i 80% stilling.

Praktiske opplysninger:

Torsdag 5. desember: Langåpent  til kl. 19.00 for påmeldte barn.

Tirsdag 10. desember: Langåpent  til kl. 19.00 for påmeldte barn.

Fredag 13. desember inviterer vi dere foreldre til Lucia frokost, mer informasjon kommer.

Torsdag 19. desember: Nissefest for barn og personal i barnehagen.

I romjulen er det innskrenket åpningstid. Fredag 27 og mandag 30 desember åpner barnehagen kl. 07.30 og stenger til vanlig tid kl. 16.30.

2. januar: planleggingsdag. Barnehagen er stengt. Velkommen tilbake 3.januar.

Vi ønsker alle en fredelig advents- og førjulstid.

Julehilsener fra Tonje, Inger Lise, Tone Merete, Tatiana, Sheyda og Marius.