fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra 16-Meteren, januar-20

image

Månedsbrev fra 16-Meteren, januar-20

  • 02-01-2020

Godt nytt år alle sammen! Håper dere alle har hatt en fin julefeiring. 

Desember var en koselig måned i barnehagen. Vi har bakt og ikke minst smakt på julebaksten. Det var stor glede når vi tok frem kakeboksen i fruktmåltidet. Barna har laget julepynt, og flotte julegaver til dere foreldre. Vi har sunget julesanger, og hatt juledans. Kalenderen var et høydepunkt i samlingsstund. Der barna fikk lime på et bilde av seg selv på en pakke, og henge den opp på julenissen sin sekk. Nissefesten var stor stas,  ingen av barna ble redde. Nissen kom med en pose med litt godt oppi, dette gikk ned på høykant. Rampenissen Harry har rampet litt, med saft i vannflaskene, kommet med rosiner og byttet ut adventslysene med gulrøtter.  

Vi har kjøpe inn litt nye leker til avdelingen; nye bøker, playmo, doktorsett, playdo og et lite lekehus. Alltid kjekt med noe nytt!  

Nå i januar og februar starter vi opp med nytt tema: "Thomas går ut" og vinter. Denne boken regner vi med at menge av dere foreldre kjenner til. Det er Thomas som skal kle på seg for å gå ut. Han tuller litt med klærne, og tar vottene på føttene. Boka vil vi bruke i samlingsstund, og trekke inn i ulike aktiviteter i hverdagen. Temaplan, med sanger vi vil synge blir hengt i garderoben, så ta en titt. Av og påkledning er noe vi jobber med hele tiden, men vi vil nå sette av mer tid og rom slik at barna skal få mestre ut i fra alder og modenhet. Vi vil og prate litt om vinter, selv om det ikke ser ut som snøen har tenkt seg til Stavanger i år, kan vi synge noen sanger om den. 

Vi ser at barna syns det er veldig stas og få hjelpe til med ulike gjøremål i hverdagen. Dette er og et mål for oss disse månedene. De får være med å dekke på bordet, dele ut flasker i fruktmåltidet, brette klær, rydde i leker og i garderoben. Dette vil vi rullere på i hverdagen, slik at alle får bidra på sin måte. 

6 januar begynner Tiril og Ada på 16-Meteren, vi gleder oss til å bli kjent med dem og deres familier. 

Turdag starter vi opp med onsdag 8 januar, så da må barna ha med seg sekk med niste og drikke. 


Da gleder vi oss til 2020, kom til oss om det er noe dere lurer på!

Hilsen Hanna, Iris, Grete, Benedicte og Hanne.