fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev Målgården

image

Månedsbrev Målgården

  • 02-01-2020


Hei og godt nyttår alle sammen. Håper dere alle har hatt en fin julefeiring.

Desember måned var fullt opp med mye god julestemning og forventningsfulle barn. De gledet seg over å lage "julehemmeligheter", gaveposer og julepynt som de skulle få ta med seg hjem til jul. Vi startet tidlig med å bake julebakst, pepperkaker og serinakaker, som vi har kost oss med frem mot julen.  Den tradisjonelle julekalenderen med å henge opp hjerte i vinduet er noe barna synes er veldig stas, og som de gleder seg til hver dag. Alltid like spennende å se hva slags "oppgave" barnet som ble trukket fikk. Noen fikk som oppgave å løpe rundt barnehagen, stå på en fot og telle til 10, synge en sang eller bygge en borg med klosser osv. Vi leste ett kapittel hver dag om de to musene "Magnuso" og "Erlando". 

Veldig kjekt å se at så mange kunne komme på Luciafrokosten, alltid mye god mat og god stemning når Merethe lager til god frokostmat til oss alle. ABC gjengen danset nissedansen for alle og det klarte de veldig bra, dette hadde de gledet seg til og øvd masse på.

Nissefesten er alltid et høydepunkt og noe som barna gleder seg til i desember, for da kan vi kle oss ut som nisser og dersom vi roper høyt nok så kommer kanskje nissen innom på besøk :) Og det gjorde den i år også, barna fikk hver sin pose med noe godt oppi, vi sang for nissen før han reiste videre, kjempegøy!!

På Målgården hadde vi hele 6 bursdagsfeiringer i desember måned. Da samler vi oss i garderoben og barnet får kle seg ut i det den ønsker før vi synger bursdagssang og sier fine ting til/om barnet.

  

Nå i januar skal vi ha to bøker som vi vil bli bedre kjent med. "Ludde får besøk"  for de yngste barna handler om Ludde som får besøk av mange dyrevenner som vil sove over hos ham.

"Da lille Larsens hus blåste bort" er en ny bok for de eldste barna og vi gleder oss til å bli bedre kjent med denne historien fremover i januar.

Vi var så heldige å få penger av barnehagen til å kjøpe inn nye leker til avdelingen. Vi kjøpte da inn mere playdoh, noen disney figurer(prinsesser og drager), puslespill for de minste, clics, magformers o.l. 

10.januar skal ABC starte på svømming, det blir stas. Dere må huske å pakke med badeklær, såpe, håndkle, badehette og evnt svømmebriller for de som ønsker det. Husk å merke med navn. Tips! Ta med en tom pose til de våte klærne etterpå.

Minner om feriereglementet:

Alle barna skal ha minst 4 uker ferie i løpet av barnehageåret, hvorav 3 uker skal være sammenhengende og tas mellom 1/6 - 14/8. Foreldre/foresatte skal innen 30.april gi beskjed om når de ønsker at barna skal ha sommerferie. Daglig leder kan gi dispensasjon etter begrunnet og tidsriktig forespørsel fra foreldre/foresatte.

Som dere vet så har vi foretatt litt interne bytter på hele huset, så fra januar av nå starter Hannah Cecilie hos oss på Målgården. Hun overtar etter Hannah Louise (som begynner på 16.meteren) og overtar hennes primærbarn. Barn og voksne har allerede blitt litt kjent med henne da hun har vært hos oss en periode nå i desember. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med henne og ønsker henne velkommen på Målgården. 

Dersom det er noe dere lurer på er det bare å ta kontakt med en av oss :)

Hilsen Wenche, Pål, Hannah, Marius, Merethe og Vigdis