fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev Tverrliggeren Februar 2020

image

Månedsbrev Tverrliggeren Februar 2020

  • 03-02-2020

Hei alle sammen!

Nå er Januar over og vi er i gang med den siste vintermåneden. 

I måneden som var har vi hatt om skinnvotten, et eventyr som barna kjenner veldig godt til nå. Vi har blitt kjent med eventyret gjennom mange forskjellige aktiviteter, blant annet daglige samlingsstunder. I samlingene deler vi opp barnegruppen slik at de yngste og de eldste får mest mulig ut av samlingen. Vi bruker samlingsbokser i samlingene, dette er en boks med konkreter som passer til eventyret. Vi har hatt sporløype ute i barnehagen, da henger vi ut forskjellige lapper med spørsmål og oppgaver knyttet til eventyret. Ellers har vi tegnet, fargelagt og hatt formingsaktiviteter knyttet til tema. Både store og små er godt inni temaet, og syns det er veldig spennende at så mange dyr får plass i den lille votten.  Vi fortsetter med dette temaet i Februar. 

Vi har ukentlig ulike aktiviteter med barna, noen faste og noen som vi tar litt på sparket. Turdag og matdag er faste aktiviteter vi har hver/annenhver uke. Det er tydelig at barna har klare ønsker når det kommer til hvilken lekeplass de ønsker å gå til, eller hva slags mat vi skal lage. Barna får selv komme med forslag og medvirke i valgene vi tar om både turdag og matdag, men også mer hverdagslige ting som for eksempel hva de skal leke med eller hva de vil ha på brødskiven. 

6.februar markerer vi samenes nasjonaldag. Det blir samling og aktiviteter ute, og finnbiff til lunsj.

21.februar er det fargefest og fastelavn. Barna kan kle seg ut i fargerike klær som dere har hjemme. Det blir servert boller til fruktmåltidet denne dagen.

Hilsen Ester, Ragny, Kristine, Isabel, Liv og Frida