fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev mars

image

Månedsbrev mars

  • 02-03-2020

Hei alle sammen!
Det har blitt mars og det betyr at våren er rett rundt hjørnet. Det gleder vi oss til.
Månedsskifte betyr også avslutningen av tema Vinter og «Thomas går ut». Vi har hatt særlig fokus på at barna skal få lov til å kle på og av seg det de klarer av uteklær. De har alle blitt veldig gode, og vi kommer til å fortsette med denne gode kulturen fremover. Barna har også blitt veldig godt kjent med historien om Thomas og vet til enhver tid hvilke plagg Thomas mangler eller om han har tatt dem på feil.
Denne perioden hadde vi fokus på klær og kroppen. Vi har konsentrert oss mer på klær enn kropp og velger derfor å ta med kropp som tema inn i perioden mars og april. Tema for disse månedene vil da være kropp, påske og vår. Vi skal også lese boka «Lillesøster skal tisse». Noen av de eldre barna er i den fasen hvor de allerede har sluttet med bleie, eller snart skal det. Dette er også en artig bok som også handler om alt Lillesøster gjør når hun er ute og leker. Vi tror den vil bli populær blant alle barna.
Perioden kommer til å bli litt todelt, hvor vi konsentrerer oss om kroppen og hva vi kan gjøre med den i den første delen, og så ha mer om påske når den nærmer seg. Når vi skal ha om kroppen skal barna få prøve ut forskjellige ting de kan gjøre med den. Derfor skal vi ha hinderløyper inne og ute, synge bevegelsessanger, vi skal gå turer i ulent terreng, og vi skal ha yoga. Varierte aktiviteter som dette gir barna mulighet til å utfordre seg selv og erfare hvordan vi kan bruke kroppen på ulike måter. Når påsken begynner å nærme seg skal vi ha ulike formingsaktiviteter, sanger og regler knyttet til påsken.
Denne perioden skal vi også jobbe med å ha det enda koseligere sammen under måltider. Vi voksne skal legge til rette for gode samtaler mellom oss og barna og mellom barna. Barna skal få øve seg på å smøre brødskivene sine selv, ta brødskiver selv og noen ganger sende pålegg til oss voksne.
Denne måneden har vi noen spesielle ting som skjer.
10. mars er det barnehagedagen og vi inviterer foreldrene på grilling og underholdning fra kl. 15-17.
19. mars skal 3-åringene på påskevandring i Gausel kirke.
25. mars skal hele barnehagen på påsketur til fritidsgården.
1. april er det foreldremøte kl. 18.30
2. april inviterer vi til påskefrokost kl. 08:00.
Vi gleder oss til å ta fatt på en ny måned og et nytt tema! Er det noe dere lurer på må dere bare spørre.
Hilsen Benedicte, Grete, Hanna, Hanne og Iris