fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev for mars

image

Månedsbrev for mars

  • 02-03-2020

Hei hei :)
Nå ønsker vi velkommen til våren og gleder oss til den nye tiden vi går inn i. Det ble ikke så mye vinterfølelse denne vinteren, men bittelitt snø fikk vi helt på tampen. I starten av denne måneden markerte vi samefolkets dag, der vi alle hadde samling ute hvor vi fikk høre samisk eventyr og lyttet til samisk musikk. vi gikk i grupper rundt på ulike stasjoner hvor barna fikk kaste "lasso" på reinsdyr gevir, fiske, sitte inne i lavvo o.l. Alle koste seg denne dagen.
I tiden frem mot fargefesten var barna superivrige til å være med å pynte stadion til fest. De fikk være med å lage fargerike lenker og male på vinduene. Alle avdelingene var med og bidro til en flott pynting. Festen var gøy og vi fikk høre eventyret om "Regnbueormen" og så på fargeeksperiment, før vi danset disco og gikk avdelingsvis for å ha "Katta i sekken".
Nå avslutter vi temaet om Lille Larsen og Ludde. I tiden fremover skal vi ha om "Den lille røde høna". Den handler om det å være hjelpsom, flittig og det å dele med andre. Vi tenker at denne fortellingen favner interesse for alle aldre, der de yngste får høre om de ulike dyrene som er med, telle de og synge sanger om de ulike dyrene. For de eldste tenker vi rim og regler, sanger, kim's lek, ulike formingsaktiviteter og samtaler i samlingsstunder.
Vi vil også ha fokus på vår og denne årstiden vi går inn i. I tillegg skal vi ha ulike aktiviteter når vi nærmer oss påsken. 
Som dere kan se i månedsplanen har vi mye fokus på barns medvirkning. Gjennom samtaler med barna får de være med å bestemme hvor vi skal gå på turer og hva vi skal bake. I løpet av en dag får de velge mellom mange typer leker både inne og ute, og vi føler at barna får være med å påvirke sin egen hverdag i barnehagen. 
Her kommer noen viktige datoer:
10.3 Barnehagedagen markeres. Temaet dette året er "ulike sammen". Familier inviteres til underholdning og grilling fra kl.15-17.
19.3 3-5 åringene skal på påskevandring i Gausel kirke
25.3 Vi skal på påsketur til fritidsgården hele barnehagen. Barna kan ta med seg noe ekstra godt i sekken denne dagen. Mer informasjon kommer
1.4 Foreldremøte i barnehagen kl.18.30
2.4 Vi inviterer til påskefrokost i barnehagen fra kl.08.00. Mere informasjon kommer.
Minner om at vi går ut av de faste aktivitetene i uke 14, Da har vi bl.a. ikke turdag på onsdagen.
Hilsen Hannah, Wenche, Pål, Marius, Merethe og Vigdis