fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev Målgården

image

Månedsbrev Målgården

  • 29-04-2020

Hei hei alle sammen!
Vi vil bare starte med å si at vi synes det var veldig kjekt å treffe dere alle sammen igjen. Til tross for denne litt annerledes hverdagen i barnehagen har barna vært veldig gode på å innrette seg etter de nye reglene. Levering og henting har gått knirkefritt og vi har sett stor gjensynsglede hos barna når de kom i barnehagen. Vi kan se at dere foreldre har vært gode på å snakke med barna før oppstarten og at de har en forståelse for at det ville være litt annerledes når de kom tilbake til barnehagen. Vi deler barna i fire grupper som har hver sin voksen, og der to av gruppene samarbeider og er mer sammen når de er i ute-lek, på turer o.l. Avdelingen er også delt opp inne hvor den enkelte gruppen har sitt område til lek og formingsaktiviteter. Det ble limt smileys ute og også inne på gulvet som skulle være med og hjelpe til å holde litt avstand når vi venter/står i kø. Dette synes barna var veldig morsomt :) hvert ansikt viser ulike uttrykk, og barna leker at de gjør det samme som smileys'en viser, eks plystre, ha ett øye igjen, begge øyne igjen o.s.v. 
Det blir lagt ut ukeplaner fremover istedenfor månedsplan, men vi vil fortsette å ha samlingsstunder, turer, formingsaktiviteter og etterhvert også varmmat på fredagene. Bilder blir også lagt ut på nettsiden som dere kan gå inn og kikke på og se hva vi har gjort gjennom uken. Vi kommer til å jobbe med tema som før og nå i mai starter vi opp med nytt tema: "Regnbuefisken", og "ingrid og Ivar - Tall 1-5". Dette er tilpasset til de eldste og de yngste i samlingene. Regnbuefisken handler om vennskap og det å dele med andre, vi skal ha mye fokus på planter og dyr som lever i havet. De yngste skal også få være med på dette temaet i tillegg til at vi skal ha fokus på tall og telling.
Selvfølgelig skal vi også synge 17.mai sanger og pynte både ute og inne med mai-blomster og norske flagg frem mot nasjonaldagen. Det blir i år en annerledes 17.mai men vi tenker vi skal få til en liten markering for barna i barnehagen fredag 15.mai. da blir det flagg, gå i tog og synge sanger og spise pølser og is. Mere informasjon kommer når det nærmer seg, vi gleder oss.
Vi vet ikke hvor lenge disse smittevernreglene vil vare, men så snart vi vet så vil vi informere dere. Vi har stort fokus på rengjøring av leker og utstyr, hygiene når vi er på huset og på turer og vasking av hender.
Vanligvis pleier vi å ha foreldresamtaler i mai/juni men dette må vi avvente med og komme tilbake til. Eventuelt se på nye måter og gjennomføre disse på.
For ABC-gjengen må vi også avvente og se hva som skjer med smittevernreglene. Turer og overnatting og skolebesøk blir ikke som før p.g.a. situasjonen vi er i nå.
Annen informasjon:
Minner om planleggingsdag fredag 29.mai, da er barnehagen stengt.
Viktig at barna er smurte med solkrem på soldager, ta med dere solkrem slik at vi kan smøre de på ettermiddagen.
Minner om at barna er i barnehagen senest klokken 09.30, aktiviteter starter da.


Helt til slutt vil vi nevne at Wenche nå snart skal inn i pensjonisttilværelsen og hun takker for seg etter 16 fine år her i Gauselbakken barnehage. Vi ønsker henne masse lykke til videre i den nye tilværelsen.


Nå gleder vi oss til en ny fin måned og så er det bare å ta kontakt med oss dersom det er noe dere lurer på.
Hilsen Marius, Wenche, Pål, Hannah og Vigdis