fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Rare tider:-)

image

Rare tider:-)

  • 04-05-2020

Heisann alle sammen:-)
Så har vi vært i barnehagen en stund, og det har vært en omveltning for alle sammen. Det var så kjekt å se alle sammen igjen, og jeg er jo en av de kjempeheldige, som får se og snakke med  alle barna, i alle fall for en kort stund:-)  Og  for noen fantastiske barn vi har i barnehagen.... De tilpasser seg umiddelbart, og er rett og slett utrolige. De kommer tilbake til en barnehage som ikke er den samme som før den ble stengt, verken når det gjelder avdelingene, de voksnes rolle eller maten. 
Når det gjelder maten er det en del endringer. Dere må selv ha med matpakke om morgningen. Dette skal kun være en enkel matpakke med et par skiver eller lignende i. En normal hverdagsfrokost :-) Drikke får de i barnehagen, og den står som vanlig av melk og vann. Til lunch smører jeg brødskiver (suppe på tirsdagen er foreløpig utgått), og de får også smurt skive til fruktmåltidet. Lunchen serveres klokken 11 og fruktmåltidet har vi flyttet frem til klokken 14.00. Dette ser ut til å fungere greit for alle gruppene. De barna som har spesielle behov, blir selvfølgelig ivaretatt på best mulig måte. 
Når det gjelder mat og koronasmitte, er det ingenting som tyder på at coronavirus smitter via mat og drikkevann. Det er ingen kjente tilfeller av smitte fra norsk eller importert mat eller fra vann eller dyr. Selv om det ikke er noe som tyder på at viruset smitter gjennom mat, anbefaler Mattilsynet at alle virksomheter følger de generelle hygienerådene som til enhvertid gjelder ved produksjon og servering av mat, som er: Vask hendene mellom hver utførte arbeidsoppgaver, når du har vært på toalettet eller pusset nesen. Bruk såpe og lunkent vann. Bruk tørkepapir, og steng gjerne kranen med papiret. Pass på at der alltid er såpe og papir i beholderne. Husk å ha god hostehygiene, som vil si å hoste inn i armhulen eller i et papirtørkle. Kast dette evt rett etterpå. Det er viktig at du ikke lager mat hvis du selv er syk, eller har betente sår. Coronaviruset dør ved varmebehandling som koking, steking og oppvaskmaskin over 70 grader celsius. Derimot så tåler det godt nedfrysing, og kan leve lenge i kjøleskaptemperatur.
På fredagen skal jeg lage varmmat. Det blir "enkle" retter som kan serveres i 1 bolle til hver gruppe. Menyen fremover blir:
Uke 19: Shepherd's pai
Uke 20: Pølse i lompe og is
Uke 21: Stekt ris
Uke 22: Planleggingsdag
Sånn blir det nok i ukene fremover også, men vi vil fortløpende holde dere oppdatert hvis det blir endringer. Ta endelig kontakt hvis dere lurer på noe.


Hilsen Merethe kokk :-)