fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev juni

image

Månedsbrev juni

  • 29-05-2020

Hei alle sammen,
Mai måned er over og vi går inn i sommeren med sol og flott vær. 
I mai startet vi opp med nytt tema, Lille Larven Aldrimett og farger. Boka om den lille larven ble en hit med en gang og barna følger nøye med når vi leser den i samlingsstund. Barna har også blitt mer opptatt av farger og hvilke farger de har på klærne. De eldste barna har fått lage den lille larven i magic masse og vært med å pynte sommerfugler med klippet og revet papir og fjær. 
Vi har fått gå masse på tur og barna stortrives på lekeplasser, i skogen og på togstasjonen. Vi har sett mange vårtegn og det er populært å plukke med seg blomster og å se på alle fuglene som synger. 
De eldste barna har vært på flere insektsjakter og det har vært både spennende og litt skummelt å se og ta på småkrypene. De yngste har vært på pinne- og makkjakt inne i skogen i barnehagen med stort engasjement.
Frem til 17. mai øvde vi oss på sanger og å rope «Hurra!» imens vi veivet med flagg. Det ble en annerledes feiring i år enn vi pleier å ha, men feiring ble det. Den 15. mai gikk vi i tog i storgruppene rundt barnehagen. Pulje etter pulje gikk og sang 17. maisangene imens de andre kohortene sto ute og heiet. Barna var veldig stolte og sang og viftet med flaggene sine. Vi fikk også litt trompetspill fra Kirsti og Thea. Etter toget samlet vi oss, med avstand, og sang nasjonalsangen før vi igjen delte oss opp og hadde leker. Vi hadde potetløp, ringkasting og ballkasting. Til lunsj fikk vi pølser og is. Det ble en vellykket feiring og barna koste seg masse!
I juni skal vi fortsette med tema.
Vi vil ha foreldresamtaler over telefon i løpet av uke 24. Det vil bli hengt opp lister med tidspunkt hvor dere kan melde dere på.
Det er fint hvis dere kan smøre barna med solkrem før de kommer i barnehagen.

Fra og med uke 26 skal vi ha sommerbarnehage med ulike tema de forskjellige ukene:

Uke 26: musikk, dans, sang og ringleker
Uke 27: idrettsuke
Uke 28: sjørøveruke
Uke 29: vannlek
Uke 30: tur og natur
Uke 31: forskeruke
I sommer kommer vi til å slå oss sammen med Tverrliggeren. Det vil være personal fra avdelingen gjennom hele sommeren.
Fra august av blir det litt endringer i personalet. Iris skal begynne å studere og slutter hos oss. Vi kommer til å savne henne og ønsker henne masse lykke til med studiene. 
Vi vil takke så mye for samarbeidet dette barnehageåret og ønsker dere alle en riktig god sommer! Neste månedsbrev vil komme i august.
Hilsen Grete, Benedicte, Iris, Hanna og Hanne.