fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Sommer:-)

image

Sommer:-)

  • 06-06-2020

Heisann.


Barnehagen har nå vært åpen en god stund, og det hat gått over all forventning. Ungene, og dere foreldre har vært helt suverene :-)
Matmessig har dette vært annerledes. Suppetirsdag har utgått, og jeg har smurt alle skivene til barna, til både lunch og frukt.  Jeg har prøvd å ha et variert tilbud, og alle har fått noe de liker. En dag hadde vi til og med sjokoladepålegg på skiva, men ikkje sei det te någen, for det har me ikkje lov te i barnehagen ;-) De fredagene vi har hatt åpent, har vi hatt varmmat, og siden vi hadde første forsmak av sommer, måtte vi jo smake på om isen var god :-)
Matveien fremover er et uskrevet kapittel, men jeg vil også i neste uke smøre mat til lunch og frukt. Dere må fremdeles ha med en enkel matpakke til frokost. I uke 25, tar avdelingene over og smører maten til sine barn. Dette vil skje på kjøkkenbenken og ikke på bordet sammen med barna. De får ikke forsyne seg selv, eller dele maten med hverandre.
Sommer og grilling er som hånd i hanske. Alle griller vi vel iallefall en gang i løpet av sesongen. Da er det viktig å passe på sikkerheten. Barna skal alltid være under oppsyn når de er i nærheten av grillen. Flytt aldri grillen når den er varm, spesielt ikke hvis du griller med kull. Husk også at grillen må stå på et stabilt underlag. Best grillresultat får du hvis du bruker direkte og indirekte varme. Husk å vente til grillen er skikkelig varm. Husk at som regel må all fjørfe og farse mat være gjennomstekt, mens rødt kjøtt holder det at yttersiden er godt stekt, da det er der bakteriene finnes. Ikke bruk samme marinade på rått og ferdig kjøtt, da det er mer bakterier på rått kjøtt som kan overføres. Vær forsiktig når du griller. Snu maten ofte. Det er verken sunt eller godt å spise forkullet mat :-)
Sommerferien nærmer seg med stormskritt, og det ser vi vel frem til alle mann, selv om det i år blir en annerledesferie. I barnehagen går vi inn i sommerbarnehage. Vi går vekk fra vanlige rutiner, og har nytt tema hver uke. Vi skal bla ha sjørøver-, idrett-, sang og ringlek-, og vannuke.  De som går i ABC gjengen har siste sommeren hos oss før en ny skolehverdag venter. Jeg ønsker alle sammen lykke til videre. Jeg kommer til å savne dere. 


Menyen fremover blir:


Uke 23: Fish&chips
Uke 24: Pastasalat
Uke 25: Carbonara
Uke 26: Dans sang og ringlek: Gryterett og is
Uke 27: Idrettsuke: Kylling med ris og is
Uke 28: Sjørøveruke: Skalken lager skattekiste
Uke 29: Vannlek: Fiskeburger - vann med smak og vannis
Uke 30: Tur og natur:  Larvepølser og gele med innsekter i
Uke 31: Forskeruke: Farget pasta med tomatsaus, vann med fruktisbiter


Vi gleder oss til en feiende flott sommer her i barnehagen. Ha en fin sommer alle mann. Alt blir bra. Hold avstand og ha god hygiene. Stay safe :-)


Merethe kokk