fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev September

image

Månedsbrev September

  • 30-08-2020

Hei og velkommen til nytt barnehageår !
Vi har nå kommet godt i gang med det nye barnehageåret. Alle barn og voksne er kommet tilbake fra sommerferie og vi har de siste ukene hatt tilvenning på Målgården. Dette vil vi fortsette med videre utover i september. Det har begynt 5 nye barn i august hvorav tre barn kommer fra 16 Meteren. Disse barna er Elina, Aidan og Henrik K., Peter og Henrik H., som allerede har vært hos oss i ett par uker nå. Vi ønsker alle velkommen :)
Tilvenningen har gått veldig fint og vi gleder oss til å bli bedre kjent med både den nye barnegruppen og de voksne på avdelingen. Som vi tidligere informerte  om i brev til dere begynte Dominika og Sofi og Mikkel i august og de har allerede blitt godt kjent med barna og de andre voksne i barnehagen.
For at vi alle skal venne oss til den nye barnegruppen på avdelingen, vil vi bruke god tid og ta det rolig den første tiden. Det viktigste er at alle skal føle seg trygge i barnehagen, både på de voksne og seg imellom. De skal også tilvenne seg de daglige rutinene vi har i barnehagen. På grunn av tiden vi er inne i nå med Covid 19, må vi fortsette med å ta imot barna ute. Dere banker på eller gir et lite vink, så kommer vi så fort vi kan. Når vi har tatt imot et barn og gått inn i garderoben skal vi henge klær på plass og vaske hender før vi kan ta imot neste barn, Så noen ganger kan det ta litt tid. Ved henting og levering ber vi dere om at dere ikke lar barna leke nede med de andre barna, men holde avstand. 1 avdeling er 1 kohort, så i løpet av dagen er vi delt avdelingsvis også når vi er ute. 
Vi kommer til å starte med 2 ukersplan istedenfor månedsplan fra uke 36. Da vil vi begynne med å ha samlinger, turdager, morgentrim på avdelingen, formingsaktiviteter, lesestund, bakedager og mer. Vi kommer til  å dele oss opp i 2 grupper mye av dagen, og være mest mulig ute. Gruppene deler på å være ute/inne, gå på turer, ha samlinger o.s.v. 
Tema for september vil være tilvenning og vennskap, vi leser bøker og synger sanger om vennskap. Bruker bilder for å få til samtaler rundt dette temaet, lage vennskapsbilde o.l.
Vi skal også bi kjent med bamsen "Bjørnis" når vi skal ha om brannvern i uke 38. Da kommer vi blant annet til å trene på hva vi skal gjøre dersom brannalarmen går.
Her kommer en oversikt over hverdagsaktivitetene i barnehagen:
Mandag:  Morgentrim på avdelingen. Ledermøte og avdelingsmøte frem til kl. 10.30. Cornerflagget passer på Målgården sine barn når vi har møte, som er annenhver mandag. Vi starter med disse møtene senere i september.
Tirsdag: Vi deler oss i grupper hvor 1 gruppe går på tur og 1 gruppe er ute/inne med fokus på fysisk aktivitet. Vi får servert suppe til lunsj.
Onsdag: Denne dagen har vi turdag. Da går vi på tur hele avdelingen sammen. Husk sekk med matpakke, drikke og sitteunderlag. Drikken kan bestå av vann/melk/biola/smoothie. 
Torsdag: Vi deler oss opp i grupper hvor 1 gruppe er på tur og 1 gruppe er inne og har baking/ lesestund/formingsaktivitet o.l.
Fredag: Her starter vi med morgentrim på avdelingen ca kl 09.00 før vi deler oss opp i grupper hvor vi er inne/ute. ABC skal ha sitt opplegg på avdelingen fra ca kl 9.30 - 11.00.  Vi får også servert varm mat til lunsj på fredagene.
Praktisk informasjon
Dersom dere kommer senere enn kl. 09.30, barnet er sykt eller dere skal ha fri, er det fint om dere gir beskjed til oss innen kl.09.30.
Barnehagen skal ha foreldremøte avdelingsvis denne høsten. Mere informasjon kommer med dato og påmelding.
Fotografen kommer og tar bilder av barna torsdag 24. september, vi kommer med mere informasjon når det nærmer seg.
Vi anbefaler dere til å abonnere på nyhetsbrev på nettsiden til Gauselbakken barnehage. Der vil dere også kunne se bilder som avdelingen har tatt i løpet an en uke.
Minner også på at det er viktig å merke klærne til barna deres, spesielt nå i disse tider da dere ikke får komme inn i garderoben.
Er det noe dere lurer på er det bare å ta kontakt med oss.


Hilsen Hannah, Pål, Dominika, Sofi, Merethe, Mikkel og Vigdis