fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev oktober

image

Månedsbrev oktober

  • 30-09-2020

Hei alle sammen!
Nå er september over og for en fin måned vi har hatt! I slutten av måneden ønsket vi Johan velkommen i barnehagen og nå har vi full barnegruppe med 14 barn på 16-meteren. I tilvenningsperioden har vi hatt fokus på å bli kjent med de nye barna, men også på ny med barna som plutselig har gått fra å være yngst til å være eldst. Dette er også en overgang det kan ta litt tid å bli vant til. Alle barna ser ut til å ha funnet ut av sine plasser i barnegruppa og det er veldig kjekt å se hvor kjekt de har det i barnehagen.
Det var kjekt å starte opp igjen med faste aktiviteter som fast turdag på onsdager og avdelingsvis morgentrim. Barna elsker å gå på tur og er så gode til å holde hender at vi ikke har trengt å øve på det i høst. Vi har samlingsstund hver dag og også dette synes barna er så kjekt at selv de nye barna sitter på teppet og følger engasjert med på det som skjer.
Vi har også hatt brannvernuke i september. Barna syntes det var spennende å få møte selveste brannbamsen Bjørnis og fikk prøve både brannhjelm og megafon i samling. Vi hadde tre brannøvelser i løpet av uka og barna visste akkurat hva vi skulle gjøre. De ropte «alarm!» og gikk rett bort til skuta som er 16-meteren sitt samlingspunkt. Der satte de seg pent ned og ventet til Hanne kom i vinduet og ga oss en tommel opp som betyr at alt er ok. Vi kan ikke si annet at det var en suksess. 
I oktober starter vi opp med nytt tema som er høst, nøkkelord fra vikingtiden, og månedens frukt og grønnsak som er bringebær og kålrabi. Vi skal også ha boka «Det regner! Sier Nora» fremme i denne perioden. Vi skal bl.a. på vikingtokt i skogen, ha vannlek ute, lage høstbilder og smake på bringebær og kålrabi tilberedt på ulike måter. 
Informasjon:
Foreldremøte 30.09. Under møtet vil dere få mulighet til å gå ned i garderoben på avdelingen og se gjennom hyllene til barna for å få en oversikt.
Det er viktig at barna er i barnehagen innen 09:30, da starter vi opp med aktiviteter.


Ta kontakt hvis det er noe dere lurer på.


Vi gleder oss til en kjekk høst på 16-meteren!
Hilsen Grete, Anita, Benedicte, Hanna og Hanne