fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev oktober

image

Månedsbrev oktober

  • 02-10-2020

Hei alle sammen!
Da var atter en måned over, og vi går inn i Oktober med et smil :)
I måneden som har vært har vi fokusert på tilvenning og vennskap. Her har barna vært ivrige i samtaler om følelser, hvordan vi kan være gode venner, samarbeide og gjøre hverandre gode.Vi ser at barna kommer mer og mer inn i faste rutiner og finner sin plass i barnegruppen. Vi begynner å bli godt kjent og synes det er veldig kjekt og spennende med så mange positive tilskudd i gjengen vår :)
I uke 38 hadde vi brannvernsuke. Her fikk barna bli kjent med rutiner ved brann, gjennom samlinger, sanger og bøker. Vi hadde flere brannøvelser, oppsummert syntes vi barna tok det hele fint og gikk rolig ut til samlingsstedet utenfor. Vi fikk også møte Bjørnis i samling, det var gøy!
Månedens frukt og grønt var brokkoli/brokkolini og eple. Disse har vi blitt kjent med ved bruk av sansene våre gjennom forming, bakst, supper og varmmat (tekstur, form, farge, funksjon og smak). I oktober er månedens frukt og grønt kålrot/kålrabi og bringebær.
Denne måneden skal vi fokusere på årstiden høst og Vikingtiden. Vikingtiden har hele huset som felles tema dette barnehageåret, så vi begynner med å bli kjent med hverdagen hjemme. Hvordan levde de? Hva gjorde de på gården? Hvilke dyr hadde de? Hva gjorde barna? Hva kjenner vi fra vikingtiden i nærområdet vårt? 
Her skal vi lære og finne på mye gøy, store og små!
Litt praktisk info:Nå som gradestokken begynner å krype nedover, ser vi at det kan være lurt med et par hansker/votter som barna klarer å bruke i aktivitet, og lue. 

Ser frem til en spennende høst på Målgården!

Hilsen Hannah, Vigdis, Dominika, Sofi og Mikkel