fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra 16-Meteren, november-20

image

Månedsbrev fra 16-Meteren, november-20

  • 01-11-2020

Hei alle sammen!
Høsten kommer, er en sang vi synger på avdelingen. Og i oktober har vi fått oppleve høsten, med flotte farger og skiftene vær. Vi startet  opp med nytt tema "Det regner sier Nora", høst og vikingtiden. Vi har vært på vikingtokt i skogen, og funnet bilder av "ting" fra vikingtiden gjemt i skogen. Vi har funnet: hjelm, hus, Kristin og Håkon. Disse bildene har vi hengt opp på avdelingene, hvor det i løpet av barnehageåret vil komme flere bilder. Når vi er på tokt har vi laget vår egen sang på 16-Meteren: "Det er viking, det er viking som kommer nå. Du hører at vi skriker nå; oahh".  Kjempe gøy!
Boka om Nora har vi trukket inn i hverdagen i samlingsstund, og i lek ute og inne.  Veldig gøy at Nora lager musikk i regnet, og at hun lager om paraplyen sin til et hus og en båt. Vi fortsetter med dette tema videre i november. Vi har kopiert opp boka og hengt på veggen, det er mange samtaler om hva Nora gjør når vi sitter å spiser. Ta en titt på bildene som blir lagt ut på nettsiden hver fredag. 
Vi er opptatt av at alle barna skal får tid og rom til å mestere ulike hverdagsaktiviteter selv, ut i fra alder og modenhet. Vi jobber med at de skal bidra i av og påkledning, og vi ser at det er stor utvikling her! Vi er ute hver dag, og viktig at barna har klær som passer til vær. Gradestokken synker så ta gjerne med et par tynne votter. 


Ulik informasjon: 
Fra uke 43-47 vil Selda være i praksis hos oss, tirsdag, onsdag og torsdag. Barna har tatt henne godt imot. 
I uke 46 blir det foreldresamtaler i barnehagen for dere som ønsker det. Det vil bli hengt opp liste ute på tavla nå denne uken. Det er satt av 20 minutt pr samtale. 
13 november er det planleggingsdag, barnehagen er da stengt. 
18 november blir det salg av ting barna har laget utenfor avdelingen når dere henter barna. Dere kan vipse et valgfritt beløp, pengene som samles  inn går til fadderbarnet vårt Shaheen. 
1 november starter brukerundersøkelsen, oppfordrer alle til å delta på undersøkelsen. Vi har konkurranse mellom avdelingene om hvem som får høyest svarprosent, den avdelingen som vinner får barna en liten fest. 
Husk å ta med et tomt glass, dette skal barna male på, og brukes til lykter ute. 


Kom til oss om det er noe dere lurer på! 
Hilsen Hanna, Grete, Benedicte, Anita og Hanne.