fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev November Målgården

image

Månedsbrev November Målgården

  • 01-11-2020

Hei hei
Da var atter en høstmåned over og vi går inn i en ny. I oktober har vi virkelig fått kjent på høstværet og alle de endringene som skjer i naturen rundt oss. Barna har fått være med og rake løv fra bakken, for det har vi mye av her oppe på Målgården :) 
I samlingene har vi hatt fokus på ulike sanger om høsten, regn/været og ukedagene. Vi har også startet opp med temaet Vikingtiden. Vi har lest fortellingen om "den lille Vikingen", som handler om en gutt som bygger sitt eget skip og reiser ut i verden. Barna har fått prøvd viking-kostyme sammen med sverd og skjold. Det synes de var gøy. Vi har pratet om hvordan de bodde, at de bodde i noe som heter langhus og at husdyra deres bodde sammen med de inne i huset. Alle barna har fått laget skjold med mønster som vi skal henge opp på et vikingskip som vi skal lage etter hvert. På turene rundt om i nærmiljøet har vi sett på de ulike viking gravene som det finnes så mye av på Gausel. Vi kommer til å fortsette med dette frem mot jul samtidig som vi også skal lage kunst til kunstutstillingen vi skal ha i november og lage lykter frem mot jul.
Månedens frukt og grønt er pære og hodekål, barna får prøvesmake disse på ulike måter både til varmmat og frukt.
Onsdag 18.november skal vi ha en kunstutstilling til inntekt for barnehagens fadderbarn. Her kan dere få kjøpt flott kunst som barna deres har laget og hvor pengene går til en god sak. Vi kommer til å lage en "utstillingsbord" ute hvor dere kan ta med kunsten hjem når dere henter barna på ettermiddagen. Plakat vil bli hengt opp med informasjon om hvor dere kan vippse det beløpet dere selv ønsker.
Uke 46 skal vi ha en egen ABC-uke hvor disse barna da er sammen som en kohort hele uka.  Alle foreldre til de barna det gjelder har fått eget skriv med informasjon om denne uken. Vi gleder oss :)
Målgården skal ha foreldresamtaler i uke 47. Vi kommer til å ha det i barnehagen og begge foreldre kan være med dersom dette er ønskelig. Vi henger opp lapp med tidspunkter når det nærmer seg. Viktig at alle forholder seg til disse tidene da vi i år må ta ekstra hensyn til hygiene/renhold etter hver samtale.
Flott hvis dere kan ta med tomme syltetøyglass, vi lager lykter som vi skal pynte med utover i vinter, og bruke i Lucia-toget i desember.
Vi har praksiselev hos oss fra uke 43-47, hun heter Vy og har allerede blitt godt kjent med flere av barna på Målgården.
Brukerundersøkelsen
1.november starter brukerundersøkelsen og vi ønsker at dere svarer på denne innen 20.desember. Vi håper flest mulig tar seg tid til å svare på denne.
Fredag 13.november er barnehagen stengt pga planleggingsdag.
Vil også takke dere for godt arbeid i dugnaden som var i starten av oktober, veldig mye bra arbeid som ble gjort !!
Minner på at dere MÅ merke alle klær med navn, dette gjelder truser, sokker, strømpebukser, genser bukser o.l. 
Ta kontakt dersom det er noe dere lurer på
Høsthilsen fra Sofi, Dominika, Mikkel, Hannah, Vy og Vigdis.