fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra 16-meteren, desember-20

image

Månedsbrev fra 16-meteren, desember-20

  • 27-11-2020

Månedsbrev desember
Hei alle sammen!
Høsten er over og vi går inn i vinter og julemåneden desember.
I november har vi fortsatt hatt høst og «Det regner! sier Nora» som tema. Vi har sunget sanger og sagt regler om høsten og vær. Barna har blitt veldig godt kjent med Nora som elsker å leke ute i regnet. Vi har også hentet inspirasjon fra boka og hatt regnværsorkester med sandkasselekene. Vi har virkelig fått øvd oss på å være ute i all slags vær denne måneden og barna koser seg i sol, vind og regn. Nå som vi går tur to ganger i uken de fleste ukene ser vi at barna synes det er veldig kjekt å gå tur og flere og flere går hele eller halve turen selv. På lekeplassene er det spennende med nye uteleker, i skogen er det alltid nye oppdagelser og på Fritidsgården er det alltid like kjekt å hilse på alle dyrene. Vi har også vært på vikingtokt og funnet «viking»hest og «viking»hund. Denne måneden har vi også hatt en del formingsaktiviteter hvor barna har fått malt og limt og kjent på ulike materialer. Dette er noe som fenger i ulik grad hos barna. Noen kunne sittet i flere timer og holdt på, andre blir fort ferdige og for noen er disse materialene så nye at de jobber med å bli kjent med dem. Maling kan være litt ekkelt å få på fingrene først, men det går som regel bedre for hver gang. 
Nå når desember står for tur har vi jul som tema. Vi ønsker å skape skikkelig julestemning og ha en koselig og rolig førjulstid på avdelingen. VI er en avdeling som er glad i å synge og vi kommer til å synge julesanger som «På låven sitter nissen», «Luciasangen», «Vi tenner våre lykter», «Musevisa» og «O jul med din glede». Vi skal lage julegaver og lage julepynt. Vi vil ha fokus på at barna skal få tid og rom til å eksperimentere med ulike materialer som maling og lim, og kjenne på hvordan de føles. Vi skal bake julekaker og har valgt kaker som barna aktivt kan være med på å forme slik at de får kjent og smakt litt på teksturen av deigene. For å skape julestemning vil vi ta oss god tid, spille litt julemusikk i bakgrunnen og ha tente led-lys ved bordene under måltid. Hver dag frem til julaften får barna trekke en julekule med et bilde av seg selv på og henge opp på et juletre som henger på avdelingen i samlingsstund. 
Vi har hørt rykter om at rampenissen kan komme på besøk også i år, så det er bare å holde øyene åpne. 
Avdelingen har fått penger til å kjøpe inn litt nye leker, det blir nok stas med noe nytt!
Vi vil fortsatt ha turdager i desember, så husk å ta med tursekk på onsdager.
Vi vil minne dere om å svare på brukerundersøkelsen slik at barna kan vinne en feiring på avdelingen.
8. desember har vi langåpen dag for påmeldte barn.
Fredag 11. desember markerer vi luciadagen. Det blir en litt annerledes luciamarkering i år. Barna vil gå i lucia-tog rundt barnehagen kohortvis. I år har vi ikke mulighet til å invitere foreldrene på luciafrokost, så den vil vi ha avdelingsvis med barna og personalet.
Torsdag 17. desember blir det nissefest for barna avdelingsvis. Husk å ta med nisselue med navn.
Mandag 4. januar er det planleggingsdag og barnehagen er da stengt.


Er det noe dere lurer på må dere bare ta kontakt.
Vi ønsker dere en fin adventstid og vil takke dere for et godt samarbeid i 2020!
Hilsen Hanne, Grete, Benedicte, Anita og Hanna