fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev cornerflagget desember 2020

image

Månedsbrev cornerflagget desember 2020

  • 29-11-2020

Hei alle sammen!
Nå er høsten over og vinteren står for tur. Dette har vi merket godt med kulden som har kommet de siste dagene og isen på bakken. Barna har lekt at isen har vært en isbane som de har stått skøyter på. De har også skrapt isen på bakken med spade og laget forskjellige ting av den som blant annet iskake. Barna er så spente på om det kommer noe snø og venter i spenning hver dag.
I november har vi forsettet med å ha fokus på årstiden-høst og vikingtiden. Barna har malt på høsttrær og malt med fine høstfarger på lerret. Barna har kledd seg ut som vikinger og vi har snakket om hvordan vikingene bodde, hva de spiste og hvilke husdyr de hadde. Abc-gjengen var å besøkte jernaldergården på Ullandhaug i abc-uken. Da fikk de se hvordan langhusene som vikingene bodde i så ut. Det har de snakket mye om til resten av avdelingen. Vi ser også at viking temaet blir dratt inn i leken og at barna er veldig kreative i form av å lage vikinghjelm, vikingbelte og vikingskjold av clics som de har tatt i bruk i rolleleken.
Tema for desember er jul, årstiden-vinter og månedens frukt/grønnsak som er klementin, daddel og rosenkål.
Desember blir en fin julemåned fylt med masse juleglede og en koselig førjulstemmning. Vi skal lage julepynt og julegaver, høre på julemusikk, synge julesanger, lese julefortellinger og bake julekaker som vi skal kose oss med i hele desember. Julekalenderen i år en hjertekalender der vi hver dag skal trekke et hjerte med et bilde av et barn som skal få en oppgave som skal utføres, før hjertet henges opp i ruten på vinduet. Vi skal også lese fortellingen «24 dager til jul»  ett kapittel for hver dag i desember. Det har også gått rykter om at rampenissen skal komme på besøk. Barna er veldig spente på om han kommer på besøk i år også og ikke minst hva han kommer til å finne på.
Tirsdag 8. desember har vi langåpen dag til kl. 19.00 for påmeldte barn.
Fredag 11. desember skal vi feire Lucia med luciatog avdelingsvis kl. 08.00 og ha en ekstra god luciafrokost. Fint om dere kler barna i hvitt.
Torsdag 17. desember blir det nissefest for barna avdelingsvis. Husk å ta med nisselue med navn.
Mandag 4. januar er det planleggingsdag og barnehagen er dermed stengt.
Praktisk informasjon
Annenhver fredag ønsker vi at dere tar med alt av barnas tøy hjem til helgen for å gi dere en oversikt over hva barna deres har i barnehagen og eventuelt trenger.
Vi forsetter med turdager i desember, så husk sekk med niste, drikke og sitteunderlag .
Minner dere om å svare på brukerundersøkelsen som ligger ute til 17. desember. Avdelingen med høyest svarprosent vinner en liten fest på avdelingen.
Vi ønsker dere en fin adventstid og vil takke for et godt samarbeid i 2020.
Bare ta kontakt dersom dere lurer på noe!
Hilsen Sheyda, Tatiana, Inger Lise, Marius, Ida og Denait.