fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra Tverrliggeren, desember

image

Månedsbrev fra Tverrliggeren, desember

  • 29-11-2020

Hei alle sammen. Nå har vi hatt to måneder der vi har jobbet med tema vikingfamilien. Barna har vært engasjerte og vi har hatt samlinger og formingsaktiviteter knyttet til tema. Vi har hatt fine turer både til skogen, fritidsgården og lekeplasser i nærmiljøet. Siste turen i november var vi på fritidsgården og Simen tok ut en and så de som ville fikk klappe den. Han fortalte og om sauene og geitene som flokkdyr og sammenlignet de litt med oss på tur. I desember håper vi kanskje å få se fjøsnissen der oppe på tur. 
Som dere har sett er vi godt i gang med å pynte til jul og det har vært mange tanker fra barna den siste uken, 4- og 5- åringene husker godt hva vi har gjort både i barnehagen og hjemme tidligere, mens de yngre opplever noe nytt. Vi vet at desember kan være en travel måned for dere hjemme, derfor er vi opptatt av å ha en rolig hverdag i barnehagen. Vi skal gjøre mye spennende som å lage julegaver, bake julekaker, ha nissefest og mye moro, men vi vil og ivareta de daglige rutinene og god lek i grupper.  Vi vil at barna skal oppleve felleskap og glede knyttet til sanger og tradisjoner knyttet til høytiden ved å la dem fortelle hvilke tradisjoner de har hjemmefra og trekke disse frem i barnehagen. Vi synger de kjente julesangene og har fokus på historien i «Musevisa».  For hver dag i desember får et barn henge opp en ny stjerne på den fine himmelen vi har på avdelingen, det er en liten «oppgave» knyttet til hver dag. Vi leser og et kapittel i boken 24 dager til jul, den handler om musene Erlendo og Magnuso. Det er og stor mulighet for at rampenissen dukker opp og finner på ting nå i desember.
Fredag den 11. desember markerer vi Lucia- dagen med god frokost for barn og personal, dessverre kan ikke dere foreldre delta i år. Vi kommer til å gå i tog rundt barnehagen avdelingsvis. De som ønsker det tar på seg noe hvitt. 
Torsdag den 17. desember blir det nissefest avdelingsvis , men vi skal få det kjekt likevel. Det blir grøt, nissedans og annen moro. Husk å ta med nisseluen med navn. 
Fra nå av skal vi sende alle klær hjem vær 14. dag, slik at dere kan få oversikt over det som er i barnehagen. De som har nett hjemme kan ta med, ellers har vi noen til låns. Vi vil også minne alle foreldre på å opprettholde avstand i hente- og bringesituasjonen. Dersom vi er opptatt med andre barn, kan det hende dere må vente litt. Vi følger barna ut etter hvert som de er klare, om morgenen henter vi så snart vi har mulighet. Dere kan ikke slippe barna inn døren selv. 
Vi minner om at barnehagen har stengt jule- og nyttårsaften.  Den 4. januar er det planleggingsdag, da er barnehagen stengt. 
Brukerundersøkelsen går ennå, og vi håper så mange som mulig tar seg anledning til å svare på denne. Deres tilbakemelding kan bare gjøre at vi får et best mulig samarbeid. 
Ønsker dere alle en fin førjulstid, hvis dere lurer på noe er det bare å spørre.
Hilsen Kristine, Thea, Christer, Isabel, Joanna og Ragny