fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra 16-Meteren, januar 21

image

Månedsbrev fra 16-Meteren, januar 21

  • 03-01-2021

Godt nyttår alle sammen! Håper dere alle har hatt en fin jul og nyttårsfeiring. Tenk at vi har startet på 2021!
Vi hadde en fin julemåned på avdelingen. Det var lagt opp til at vi skulle ha en rolig, koselig desember i barnehagen, samtidig som det var mye på programmet. Vi bakte to sorter som vi koste oss med gjennom hele måneden. Vi pyntet til jul, og barna var veldig opptatt av nissene som stod fremme på avdelingen. Vi laget julepynt og julegaver til dere foreldre, barna var veldig stolte av kalenderen og julekulen som ble pakket inn. Vi feiret Lucia med å gå i tog rundt barnehagen, etterfulgt av en god frokost. Og selvfølgelig ble det nissefest der selveste julenissen kom på besøk, dette ble litt forskjellig mottatt av barna, noen syns det var stor stas, andre mer skeptiske. Vi har hatt koselige julesamlinger hver dag, med julesang, julefortellinger og dans rundt juletre.  Dagens høydepunkt var å trekke kalender, dette var spennende! Se hvem sitt bilde som lå oppi den magiske boksen, og som da fikk henge opp en julekule på treet vårt. 
Avdelingen fikk kjøpt inn nye leker og bøker. Veldigkjekt med noen nytt! Vi kjøpte en del ny Playmo som er laget for 1-3 åringer, telefoner, biler, playdoo og mange nye bøker. 
Så var det tilbake til hverdagen. Vi starter opp med nytt tema som er eventyret om "Skinnvotten". Dette tror jeg det er mange av dere foreldre som kjenner til. Det handler om en mann som er ute å går tur med hunden sin, da han mister votten sin ned i snøen. Det flytter mange dyr inn i votten; mus, hare, frosk, rev, ulv og bjørn. Vi vil ha fokus på dyrene, antall og størrelser. Årstiden vi er i er med i eventyret. Vikingtiden som er felles tema for hele barnehagen, fortsetter vi med som tidligere.  Det å gå på tokt i skogen, og finne bilder av ting/dyr/ mennesker fra vikingtiden var noe barna opplevde som spennende, for deretter og henge de opp i vikingskipet vårt på avdelingen.  
Ellers fortsetter vi og dele i mindre grupper i hverdagen. Dette ser vi fungerer veldig bra, og det blir mer ro til lek og annen aktivitet. 
Minner om planleggingsdag mandag 4 januar, da er barnehagen stengt. 
Klær blir sendt hjem annenhver fredag, dette blir det hengt opp lapp om på tavla. 
Følg med på bilder som legges ut på nettsiden hver uke. 
Da ser vi frem til 2021, kom til oss om det er noe dere lurer på!
Hilsen Grete, Benedicte, Hanna, Anita og Hanne.