fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev februar

image

Månedsbrev februar

  • 30-01-2021

Hei hei
Som tiden flyr! Da har det allerede gått en måned og vi går inn i den siste vintermåneden. Og vinter har vi jo fått kjenne på denne måneden. Vi har fått gleden av å få ake i snø, og is, både i barnehagen uteområde og på turer i nærområdet. Barna har vært med og laget is skulpturer og tegnet med farge på snøen. Denne måneden har vi jobbet mye med eventyret om skinnvotten og alle dyrene som flytter inn i den. Dette er en historie som fenger alle barna i alle aldre på avdelingen, og vi har hatt ulike formingsaktiviteter knyttet til dette temaet. Vi har laget/malt votter og noen har laget dyr av magic masse som vi henger opp på veggen inne på avdelingen. Der er laget en eventyrkoffert med konkreter og bomull til snø som vi bruker i samlingen. Barna har også fått lov til å leke litt med denne utenom samlingene. Da ser vi hva de har fått med seg av historien og at de leker videre med sin egen historie. 
Vi kommer til å fortsette med dette tema inn i neste måned også, i tillegg til Den ville vikingen som vi har lest litt om i lesestund. Den første uken nå frem mot 6.februar skal vi ha fokus på Samefolket. Vi skal lære mer om fargene i flagget, hvilke klær som er deres nasjonaldrakt og få kjennskap til hva en lavvo er. Fredag 5.februar skal vi markere deres nasjonaldag med ulike aktiviteter ute og inne.
I år som ifjor skal vi ha farge fest, men dette året må vi ha det avdelingsvis pga smittevern. Men vi kommer til å ha det samme opplegget som vi har gjort før, der vi forteller en historie om hvordan fargene ble til, har ulike eksperimenter med farger og avslutter med farge-disko...:)
Når vi har lekegrupper på avdelingen så fungerer det slik at barna får velge hva de ønsker å leke med, og gruppene blir litt satt utifra hva de velger. Noen aktiviteter må vi selvfølgelig ha et visst antall på hvor mange om gangen, men etter en tid så kan de velge om de vil bytte eller om de vil fortsette med den leken de har valgt. Noen ganger kan en aktivitet være veldig populær, som f.eks Playmobil, da vet barna at de må vente en liten stund før de kan bytte. Dette er en fin måte for barna å øve på å vente på tur, og det å holde på en valgt aktivitet over en periode. I tillegg ser vi at barna får være med å bestemme over sin egen hverdag i barnehagen spesielt når det gjelder leken. Andre eksempler hvor barns medvirkning viser igjen i hverdagen er at de får være med og bestemme hvor vi skal på tur og hva vi skal bake.
Vi har flere rom på avdelingen som vi kan bruke når vi deler barna opp i grupper,  lekerommet, stadion, garderoben og lekekroker og bord inne på avdelingen. 
Vi kommer til å fortsette med levering/henting som før, da dere banker på vindu og vi kommer ut og henter. Vi ser at det blir liten tid til å ta en prat men det er bare å ta en telefon til oss så kan vi snakke der dersom det er noe dere ønsker å ta opp.
ABC-gjengen hadde en fin tur sammen nå den siste fredag i januar, dette var utrolig kjekt. Vi ser at de setter pris på å være sammen på tvers. Turen gikk til hekseskogen, som ligger rett ved Gausel skole, og det ble naturlig at vi pratet en del om hvem skulle gå på hvilken skole. Vi kokte pølser på stormkjøkken og hadde kakao, lekte mye i skogen og så sang vi bursdagssang for alle januar barna på Målgården som har blitt 6 år :)
Ha en fin februar
Hilsen Sofi, Hannah, Dominika, Mikkel og Vigdis