fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev cornerflagget februar 2021

image

Månedsbrev cornerflagget februar 2021

  • 31-01-2021

Hei alle sammen!
Nok en vintermåned er over og vi går inn i en ny vintermåned. Januar har bydd på god vinterstemning og vi har kost oss masse i snøen. Vi har akt, lagt snømenn, malt i snøen og fylt opp vann med maling i plastikkhansker og latt det stå ute i kulden over natten for å se om det frøs til is.

Med de eldste barna har vi lest fortellingen om «Den lille vikingen» som handler om en liten vikinggutt som heter Eirik som lager et vikingskip og reise ut i verden for å finne verdens fineste gave til sin mor. Vi har også hatt sporløype knyttet til vikingtiden; som omhandlet om de ulike gudene, hva skrifttypen som ble brukt i vikingtiden heter, hvilke type hus vikingene bodde i og hvorfor vikingene bodde i samme hus som dyrene, hva de ulike redskapene som vikingene brukte heter med mer. Barna var kjempeflinke under sporløypen og kunne mye om vikingtiden.

Med de yngste barna har vi lest fortellingen om «Skinnvotten» som handler om syv dyr (mus, frosk, hare, rev, villsvin, ulv og bjørn) som flytter inn i en vott som ligger igjen i skogen. En mann mister votten sin på tur. Det er vinter og kaldt ute. Det kommer etter hvert forskjellige dyr som fryser og søker ly i votten.

Med ABC-gjengen har vi hatt oppgaver og aktiviteter knyttet til rim/språk denne måneden. Den siste fredagen i januar dro alle abc-barna i barnehagen på en felles tur til hekseskogen. Vi kokte pølser og hadde med kakao. Det var veldig kjekt og endelig kunne samles igjen å leke sammen på tvers av avdelingene. 


Vi er så heldige og har fått Alfred over til oss på Cornerflagget som tidligere gikk på Målgården.

Tema for februar er årstiden-vinter, vikingtiden og månedens frukt/grønnsak som er Mango og Squash.


I februar forsetter vi med tema vikingtiden for å få enda mer kjennskap til vikingtiden. Vi skal også fortsette med fortellingen om «Skinnvotten» hvor vi skal ha sporløype, formingsaktiviteter og dramatisering knyttet til fortellingen med de yngste barna.
Mandag 1. februar begynner Måns på cornerflagget og vi gleder vi oss til å bli kjent med han.


Mandag 15. februar kommer Tone Merete tilbake igjen fra permisjon og vi gleder oss.


Tatiana skal være på Målgården når hun kommer tilbake igjen.


Praktisk informasjon

Minner om at det er kaldt ute nå, så fint om dere tar med dere gode og varme klær til barna: lue, hals, votter, fleece, vintersko o.l
Fredag 5. februar markerer vi samefolkets dag.


Fredag 26. februar har vi fargefest i barnehagen.

Levering/henting er ennå den samme i forhold til corona-restriksjoner. Det er ikke alltid det blir så god tid til å snakke med dere foreldre, så dersom det er noe dere lurer på eller ønsker å ta opp så bare ring! 

Hilsen Sheyda, Inger Lise, Marius, Ida, Tone Merete og Denait