fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev februar

image

Månedsbrev februar

  • 31-01-2021

Hei alle sammen!
Da var den første måneden i det nye året over, og for en fin måned vi har hatt!
Vi startet opp med nytt tema i januar som var vinter og eventyret om skinnvotten. Vi fortsetter også å dra på vikingtokter og lærer oss nøkkelord fra vikingtiden. Vi fortsetter med dette temaet nå i februar.
Dere har kanskje sett at vi deler barna i mindre grupper i løpet av dagen. Da har vi gjerne en aktivitet på lekerommet, en annen i garderoben og kanskje en bordaktivitet med en voksen. Når vi deler opp slik får barna mulighet til å leke uavbrutt og leken får en bedre kvalitet når det ikke er så mange ting som kan lede konsentrasjonen bort. Vi ser at barna tar mer og mer initiativ til å leke sammen nå og at de blir flinkere til å dele på leker. Det er så fint å se når en hel gjeng leker den samme leken og at de største barna inkluderer de yngste. Vi har noen faste grupper som vi rullerer på med jevne mellomrom, men vi deler også opp på tvers av disse gruppene ellers i hverdagen. 
Før korona og smitteverntiltakene hadde vi fellessamling med hele barnehagen oppe på fellesrommet. Siden vi ikke kan ha det lengre ville vi gjøre noe spesielt på fredagen slik at barna fremdeles skal få kjenne på at det skjer noe annerledes denne dagen. Derfor har vi startet med fredagsshow. Da gjør vi litt ekstra ut av samlingsstunden. Anita hadde f.eks. et eksperiment der vi skulle smelte en isklump for å finne en skatt som var frosset fast inni og Grete forvandlet seg til en viking og fortalte om den lille vikinggutten. 
Det er viktig for oss at barna får muligheten til å påvirke sin egen hverdag. De synes det er veldig stas å få hjelpe oss med arbeidsoppgaver, en dag var halve gruppa med på å koste grus. Etter frukten spør vi gjerne barna hva de har lyst til å leke med og finner frem det de velger. 
Vi har vært så heldige å få oppleve å ha skikkelig snø nå i januar. Barna storkoser seg i snøen og vi har akt i små og store bakker i barnehagen. Vi har også tatt med oss rumpebrett på tur og brukt hele formiddagen på å ake ned bakkene. Det har ikke vært like lett å forstå hvordan rumpebrettene fungerer i begynnelsen, men de lærer fort og barna suser nedover bakkene. Det har vært kjempekjekt og vi håper snøen ligger litt ut i februar også.
5. februar markerer vi samenes nasjonaldag
26. februar er det fargefest
I uke 9 er det vinterferie. Vi kommer til å henge opp lapp der dere kan skrive om dere skal ha ferie da.


Bare ta kontakt om det er noe dere lurer på!


Hilsen Hanne, Grete, Benedicte, Anita og Hanna