fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra 16-Meteren, mars-21

image

Månedsbrev fra 16-Meteren, mars-21

  • 28-02-2021

Hei, hei alle sammen!
Da legger vi bak oss vinteren, og våren står for tur. Å for en fantastisk vinter vi har hatt! Vi har virkelig fått boltret oss i snø, og barna har blitt noen racere på akebrett. Mange kjekke turer i akebakken. Selv om minusgradene har vært mange, har vi ikke opplevd at barna har blitt kalde og leie. De har klart å holde seg aktive, selv om det har vært lag på lag med tykke klær. 
Eventyret om skinnvotten har fenget barna. I samlingsstund sitter de spent og følger med på alle dyrene som flytter inn i votten. Vi har i denne perioden telt mye, og dette hører vi i hverdagen at barna teller hverandre, leker eller pinner. Selv om ikke barna forstår helt tallene som et antall, har de begynt å lære tallrekken som en regle. Vi har laget skinnvotten, der alle barna fikk velge seg et dyr som de ville ha i sin vott. Vi har lett etter dyrene fra eventyret når vi har vært på tur i skogen, det var med skrekkblandet fryd da noen trodde at ulven skulle komme. Men vi fant ut at den bodde lang lang vekke. 
Vi markerte  samefolkets dag 5.februar. Her fikk vi sitte inne i lavvo å høre på joik, vi fisket fra skuta og kastet lasso etter reinsdyr. Vi avsluttet måneden med fargefest. Avdelingen var pyntet i flotte farger i vindu, vegger og i tak. Vi hadde dans med diskolys, og her fikk ikke barna nok, "mer mer mer". I samling sang vi om fargene, og hørte historien om "da snøen fikk farge". Vi slo på katta i sekken, som var fylt med rosiner og sjokolade. Festen ble avsluttet med pølser og fargerik gele.  
I mars og april starter vi opp med nytt tema som er eventyret om; "Den lille røde høna". Eventyret handler om den røde høna som arbeider flittig for å til slutt bake brød av melet hun har leget. Hun spør de andre dyrene på gården om hjelp underveis, men ingen av den vil hjelpe til. Vi vil ha fokus på det å hjelpe hverandre, og være gode med hverandre. Vår og påske kommer og inn denne måneden. Vi vil synge påskesanger, og lage påskepynt som barna får med seg hjem. Påsketuren i år blir avdelingsvis, mer informasjon om denne kommer når det nærmer seg.  Vi vil ha påskefrokost for barn og personal, da disker Merethe opp med litt ekstra godt pålegg. 
Vi ser nå at alle barna er blitt kjempegode på tur, nå er det ingen som sitter i vogn når vi går dit vi skal. Men får sitte i vogn når vi skal tilbake til barnehagen. Vi ser at de liker å bruke kroppen, og tester mer og mer ut nye ting. Det ulendet terrenget i skogen er ikke lenger så "skummelt" for de yngste, og ser at de har utviklet en god balanse. Alle barna klatrer på steiner, og velger selv ut hvilke "hinder" som passer for dem. De utfordrer kroppen sin, og opplever glede av å bruke egen kropp. Vi vil nå i denne perioden lage hinderløyper ute og inne som stimulerer de grunnleggende grovmotoriske bevegelsene. Her lager vi til slik at det skal være utfordrende, samtidig som barna skal få oppleve glede og mestring.  
Vi hadde en konkurranse knyttet til brukerundersøkelsen, om hvilken avdeling som fikk høyest svarprosent. Denne vant 16-Meteren! Så vi lager til fest for barna en dag i mars, men noe godt å spise. Her tenkte vi å høre med barna hva de vil ha. Takk til alle som svarte! 


Ulik info:
23 mars: Påsketur
26 mars: Påskefrokost
31 mars: Barnehagen stenger kl.12.
1 og 2 april: Skjærtorsdag og langfredag, barnehagen er stengt. 
Vi vil nå fremover sender hjem alt av klær til barna siste fredagen i måneden.
Hanna har sagt opp sin stilling, og jobber ut april. Victor som allerede jobber 40% på topp i barnehagen er ferdig utdannet barnehagelærer til sommeren, han går inn i denne stillingen. Han vil jobbe 50% i mai, og 100% fra juni av.  Da ser vi frem til vår i barnehagen, kom til oss om det er noe dere lurer på!
Hilsen Grete, Benedicte, Hanna, Anita og Hanne.