fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev for Målgården, Mars 2021

image

Månedsbrev for Målgården, Mars 2021

  • 28-02-2021

Da var februar over, det har vært en kald måned, men til tross for kulden har vi gjort mye gøy!
Vi har eksperimentert litt med kulden og  lagd fargerike isskulpturer i hansker, melkekartonger og kopper. Her har vi også gjemt konkreter i koppene som barna har hakket frem. Vi har hatt en del snø også, som barna hatt stor glede av på turer til akebakken, men også til å lage snømenn og "maling" av snø i barnehagen. 

I februar rundet vi av med temaet om skinnvotten, som har vært et spennende eventyr å jobbe med. Barna bruker eventyret i egen lek og leker ivrig med fikgurene vi har brukt i samlingsstund. De eldste har også gjennomført eventyret i form av rollespill i skogen. I rollespillet fikk barna velge karakter og levde seg inn i rollen sammen med de andre barna. Dette var en morsom aktivitet vi gjerne vil gjennomføre igjen til andre eventyr. Tematikken i eventyret går også igjen i hverdagen, hvor vi øver på å være gode med hverandre og inkludere i lek. 

5. Februar markerte vi samefolkets dag. På forhånd hadde vi samlinger om samene, hvordan de bor og hvordan de lever. På selve markeringen, fikk vi prøve ut litt ulike aktiviteter som skulle gjøre barna enda mer kjent med samekulturen. Her fikk de kaste lasso, høre på joik i lavoen, fiske fisk og spise Finnbiff med reinsdyrkjøtt. Vi har også hørt litt på rolig joik i hvilestund, noe barna har foretrukket i ettertid også. 

Måneden ble avsluttet med en kjempe fin fargefest! Barna strålte da de kom inn døren om morningen, kledd i ulike farger. Noen var helt blå, noen var helt røde, mens noen hadde klær i mange ulike farger. Avdelingen var blitt pyntet på forhånd av barna med pynt i all slags farger, så alt var duket for en fin feiring. Vi hadde samling om farger, sang sanger, leste eventyr og slo på "Katta i sekken". Da posen revnet, falt det ut rosiner og sjokolde til barnas store glede! 
Det ble servert pølser lunsj og gele i ulike farger til dessert.
Virker som om barna hadde en veldig fin dag!

Tema for Mars blir årstiden; vår, vikingtiden og påske. I mars vil det bli en del påskeforberedelser i form av formingsstunder, sanger og fortellinger. I arbeidet med temaet, vikingtiden, vil vi blandt annet fokusere litt mer på hva barna gjorde i vikingtiden. Hadde barna det som barna i dag? Hva lekte de med? Hva var likt, hva var forskjellig? Her er det rom for oss å gruble og lete frem svar sammen med barna. I tematikken , vår, kan vi studere endringer i naturen. Se naturen spire og gro, vi kan også så karse, slik at barna får følge med på prosessen fra frø til plante på nært hold. 

I det daglige samspillet ønsker vi at barna skal være gode venner, vi veileder dem daglig i hvordan de skal håndtere konflikter og inkludere andre i lek. Vi ønsker også et godt innemiljø som skal legge til rette for et godt lek- og læringsmiljø på avdelingen.
Her øver vi på enkle ting som å gå istedet for å løpe inne og stemmebruk. Vi har startet med lekegrupper, hvor barna blir fordelt i mindre grupper i følge med en voksen. Vi ser positiv effekt av dette, hvor barna har mer konsentrasjon og skaper gode relasjoner i leken på grunn av mindre unødvendige forstyrrelser og veiledning av den voksne tilstede. 


Praktisk informasjon: 

Sofi har sagt opp sin stilling i barnehagen, hun jobber hos oss ut April, og vi ønsker henne lykke til i den nye jobben! 

9. Mars: Markerer vi barnehagedagen, avdelingsvis.  Tema i år er " Små steg for kloden", her skal vi blandt annet prate sammen om hvordan vi skal ta vare på miljøet. 

23. Mars: Påsketur, avdelingsvis.

26. Mars: Påskefrokost, avdelingsvis. 

31. Mars stenger barnehagen kl. 12.

1. og 2. april er barnehagen stengt. 

Klær blir sendt hjem siste fredag i måneden framover, og ikke annenhver fredag som tidligere. 

Vi nærmer oss påske, lapp om påskeferie vil også bli sendt ut, håper denne kommer inn så fort som mulig.


Da ser vi frem til vår, og håper dere kommer til oss dersom dere har spørsmål eller andre ting dere ønsker å ta opp!

Hilsen Vigdis, Hannah, Dominika, Sofi og Mikkel.