fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev for april

image

Månedsbrev for april

  • 05-04-2021

Hei hei
Da var vi kommet igang med en ny vårmåned. Mars var en fin måned hvor vi fikk være mere ute hele dager. Dette synes både små og store er kjekt, og vi kommer nok til å være mye ute i tiden fremover også. I og med at vi har delt opp uteområdene oppe i 2 pga smittevern mellom to kohorter, har vi valgt å gå utenfor barnehagen på mindre turer i løpet av uken. Detter fordi vi ser fordel med å være i mindre grupper og fordi vi ser at barna synes det er gøy å leke på andre lekeplasser og skog. Vi er så heldige som har så mange muligheter i vårt nærmiljø.
Tema for mars var både vikingtid og vår/påsken. Alle barna fikk laget sitt eget "smykke" med navnet sitt skrevet med runeskrift. Vi tar ofte en tur innom plakatene fra vikingtiden og stedene vi har rundt her på Gausel.
I uken før markeringen av Barnehagedagen var barna ute og plukket søppel på turer. Vi pratet mye om miljø og naturen og hvorfor det er så viktig å ta vare på den. Der ble laget egne miljøregler på Målgården som barna var med på å lage. For eksempel var en av reglene at vi bare skal bruke 1-2 papir når vi tørker hendene etter vask, og en annen at vi ikke må kaste så mye mat og derfor bør vi spise opp maten våres :)
Påsketur og påskefrokost gikk veldig bra, barna koste seg på tur med ulike leker før vi gikk tilbake og spiste pølse i barnehagen. Ved påskefrokosten fikk vi også besøk av Påskeharen og kyllinger, det var stas. De la igjen gaver til barna, bl.a. egg med godteri og uteleker.
Vi fortsetter med vikingetid og vårtegn utover i april måned. Barna er veldig ivrige og klare for å gå på insektjakt. Så vi håper på litt varmere vær i tiden fremover.
Så litt om personalet på Målgården: Tatiana har kommet tilbake i jobb etter en tid borte. Hun skal være på Målgården fast fremover. Hun er barnehagelærer og har jobbet i Gauselbakken barnehage i mange år. Sofi jobber som sagt ut april måned.
3.mai starter en ny gutt på Målgården, Oscar, vi gleder oss til å bli kjent med ham :)
ABC: Vi starter opp med svømming fredag 9.april, på Eiganes skole. Vi har også planer om å ha en hel ABC-uke i uke 20, da kan barna få mere tid sammen på tvers av avdelingene. 
Håper alle har hatt en fin påskeferie.
Hilsen Sofi, Tatiana, Hannah, Dominika, Mikkel og Vigdis