fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra 16-Meteren, april-21

image

Månedsbrev fra 16-Meteren, april-21

  • 06-04-2021

Hei, hei, håper dere alle har hatt en fin påske!
Selv om de siste dagene har vært litt merkelige med full snøstorm, har vi hatt en fin vårmåned i barnehagen. Vi har hatt lengre dager ute, med mindre klær. Barna er glad i å være ute, om det er på tur eller om det er lek i barnehagen. I mars var vi på en kjekk påsketur, hvor vi spiste pølser og selvfølgelig mest stas det ekstra som var pakket i sekken. Påskeharen kom hoppende forbi, dette gjorde inntrykk. Og dagen vi hadde påskefrokost dukket jammen meg påskeharer og kyllinger opp igjen utenfor vinduet. De danset, vinket og la fra seg påskeegg utenfor. Oppi eggene var det rosiner, snop og nye kjekke uteleker. Barna har laget påskepynt, sådd karse og vi har sunget påskesanger.  
Vi startet i mars opp med eventyret om "Den lille røde høna", dette forsetter vi med nå i april. Eventyret fenger barna, og de er veldig deltakende i samlingsstund. Vi ønsker at barna skal få delta, og stå foran resten av barnegruppen. Dette er viktig for det som møter dem senere i livet, det å tørre å ha fokus og ta ordet i en gruppe. Vi ser at dette er noe barna syns er veldig stas, og alle har fått være med ut ifra alder og modenhet. Vi jobber og med at når vi sitter rundt bordet å prater, at vi må vente på tur når andre snakker. Noen vil prate hele tiden, men da setter vi voksne ord på at "nå var det Kari som snakket, du kan fortelle etterpå". Vi ønsker og at barna skal henvende seg med å spørre "kan jeg få", og takke for maten.
Vi vil nå i april lage mer hinderløyper ute. Vi lager løypene ganske like hver gang, slik at barna skal kjenne igjen og oppleve mestring. Vi ønsker at de skal bli trygge i å bruke kroppen sin på ulike måter. Her er det bevegelser som løpe, balansere, hoppe, krype og klatre. Det er forskjell på barnas motoriske ferdigheter, og dette legger vi til rette for slik at alle skal få utfordringer samt mestringer. 
Småkryp har begynt å komme frem, til stor begeistring. Den ene dagen var nesten alle barna samlet i skuta for vi fikk øye på en liten edderkopp, og en dag var det en maur som ville være med å spise frukt ute. Så i månedene som kommer blir det nok en hel del innsektsjakt. 
Diverse informasjon:
Det blir dugnad for foreldre på 16-Meteren og Cornerflagget, tirsdag 27 april, og onsdag 5 mai. Påmelding og mer informasjon kommer, 
Vi deler barnegruppen i faste grupper, vi går på tur flere dager i uken. Vi ønsker at barna skal være i barnehagen til kl.09.30, om dere kommer senere ber vi dere ringe å gi beskjed. 
Det blir foreldresamtaler for de som ønsker det i uke 17. Samtalene blir i barnehagen, hvor vi ønsker at kun en forelder møter. Liste med påmelding blir hengt på tavla når det nærmer seg. 
Som vi har informert om tidligere har Hanna sagt opp sin stilling, hun jobber ut april. Victor jobber 50% i mai, så 100% fra juni,
Da ser vi frem til en ny måned på 16-Meteren. Kom til oss om det er noe dere lurer på!
Hilsen Grete, Benedicte, Anita, Hanna og Hanne