fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra Cornerflagget mai 2021

image

Månedsbrev fra Cornerflagget mai 2021

  • 29-04-2021

Hei alle sammen.
I april har vi jobbet med ulike tema. 1 -3 åringene har blitt kjent med eventyret om Bukkene Bruse. Det synes de er kjekt og spennende. I samling har vi fortalt eventyret ved hjelp av konkreter, og barna har vært med å dramatiserer eventyret. 3 åringene dramatiserer eventyret selv i frileken. De bytter på de ulike rollene, og er gode på replikkene. Det er så koselig å se på.  
Barna har lært nye sanger knyttet til tema, der "alle kille bukkene" er favoritten. 

Vennskap og hvordan være en god venn har vært tema til de eldre barna. Vi har snakket mye om hvordan vi skal være med hverandre, og lest bøker om hvordan vi skal være en god venn. Vi synger også sanger om vennskap, som " Stopp ikke mobb" og " Det er godt å ha någen". Det er positivt å se at temaet viser igjen på avdelingen. Det er generelt mindre konflikter på avdelingen, men dette er noe som hele tiden må jobbes med. Det er for eksempel flere barn som synes det er vanskelig å tape i spill og regelleker. Et tips til dere som foreldre er å spille spill sammen med barnet hjemme. 
I midten av måneden måtte vi over på rødt nivå i barnehagen. Vi er imponert over hvor godt barna tilpasset seg de nye barnehagehverdagen. Leker må vaskes minst en gang til dagen, og barna har derfor mindre utvalg av leker. Barn er fantasifulle og finner derfor nye måter å leke med det de har. Og ikke minst har de hverandre å leke med. Vi går mye turer, og det er noe vi opplever alle barna setter pris på. 
Personalet bytter hver uke på hvilken kohort de er sammen med. Foreløpig er barnehagen på rødt nivå tom 7.mai.
Tema for starten av måneden er 17.mai. De eldste barna skal lese boken " Karsten og Petra feirer 17.mai". Alle skal øve på sanger og hurrarop, lage flagg og pynt. 12. mai marker vi nasjonaldagen med tog og ulike leker i barnehagen. Barna kan gjerne ha med flagg. 
I mai og juni skal vi ha vår/sommer og natur som tema. Vi skal se på ulike insekter, blomster og fugler. Dette skal vi gjøre ved å se og lese i bøker, utforske naturen og ha ulike formingsaktiviteter knyttet til temaet.
I uke 20 blir det ABC-uke. Eget skriv kommer til barna dette gjelder. 
I løpet av mai/ begynnelsen av juni blir det avholdt foreldresamtaler. Det vil bli hengt opp liste, med ulike tider for samtaler. 
I mai er det flere fridager da barnehagen er stengt; 13, 14, 17 og 24 mai. 
Vi minner om å smøre barna med solkrem før de kommer i barnehagen, og at alle tar med egen solkrem til å ha i barnehagen. 
Hilsen
Inger Lise, Sheyda, Marius, Denait og Tone Merete.