fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev for april

image

Månedsbrev for april

  • 02-05-2021

Hei hallo
Så var april måned også forbi og vi går inn i en ny fin vårmåned. I begynnelsen av måneden pratet vi en del om vennskap og hvordan være en god venn, spesielt sammen med de eldste barna. Vi kom så vidt i gang før vi måtte snu oss rundt og gå over til rødt nivå. Vi fikk planleggingsdagen på oss til å gjøre alt klart til å ta imot barna deres i ulike kohorter. Vi ser at barna har vært så gode på å omstille seg og tilpasser seg det å være i kohorter. Det at vi nå må vaske leker hver dag gjør at de får mindre leker å velge i, men dette har de også akseptert veldig bra. Nå er vi ute stort sett hele dagene og vi har vært så heldige med været som har gjort det mulig for oss å være ute fra 9.30-15.15 hver dag. Vi håper det fortsetter slik ut i uke 18 også :) 
Selv om vi gikk over til rødt nivå, så har vi fortsatt å jobbe med tema vennskap, vår og vikingtid. Når vi er ute tar vi med oss bøker om ulike insekter og fugler, vi har laget naturlotto/bingo hvor barna skal finne ulike insekter og blomster på turen. Dette liker de veldig godt.  Barna liker veldig godt å være på tur, og spise ute. De eldste (gr3 og 4) kan være ute på lengre turer og komme tilbake i 14-tiden, mens de yngste koser seg og har hele uteområdet på Målgården for seg selv. De yngste (gr1 og 2) er også på turer i nærmiljøet, og alle storkoser seg når de får spise mat ute og får gå på tur i ulendt terreng i skogene og leke på nye lekeplasser.
Vi har sett mye vårtegn i den siste tiden, insekter som meitemark, biller, tusenbein, skrukketroll og humle har vi observert mye av i det siste. Vi har pratet en del om blomster som snøklokker, løvetann, smørblomst, hvitveis og blåveis som vi ser kommer opp fra bakken. Endelig kan de plukke med seg blomster og pynte i barnehagen eller ta med seg hjem til mor og far :) Vi hører at barna har lært seg navnene på de ulike blomstene og insektene. I tillegg har vi også pratet mye om de ulike fuglene som kvitrer rundt oss både i barnehagen og ute på turer. Vi kikker litt mere opp i trærne for å se hvilke farger de har og hører etter hvordan de synger. Inne på avdelingen har vi hengt opp bilder av ulike fugler og blomster slik at de kan titte på de når vi er inne.
I starten av mai måned vil vi jobbe mye med tema 17.mai. Vi skal øve på 17.mai sanger som "Ja vi elsker" , "Alle fugler", "Tenk at nå er dagen her". Den 12.mai skal vi markere nasjonaldagen med tog og ulike leker i barnehagen. Barna kan ta med seg flagg med navn på denne dagen.
Uke 20 skal vi ha en ABC-uke, vi kommer med mer informasjon når det nærmer seg.
Det vil bli holdt foreldresamtaler i løpet av mai/juni, vi kommer til å henge opp lister med ulike tider når det nærmer seg.
Minner om at dere må huske på å smøre barna deres med solkrem hjemme på morgenen og ta med solkrem til å ha liggende i barnehagen slik at vi kan smøre en gang til senere på dagen.
Når det nå er mildere ute kan dere bare la vinterdress og vintersko være igjen hjemme.


Hilsen Tatiana, Hannah, Dominika, Mikkel og Vigdis