fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra 16-Meteren, mai-21

image

Månedsbrev fra 16-Meteren, mai-21

  • 02-05-2021

Hei, hei alle sammen!
"Kom mai du skjønne milde", for nå håper vi på finvær fremover hvor gradestokken kryper litt oppover! Vi har hatt en fin april med masse turer og lek ute i barnehagen. 14 april gikk vi over på rødt nivå, dette innebærer mer vasking av leker, mindre faste kohorter og mindre areal å leke på ute og inne. Opplever at barna har tatt dette fint, og gruppene fungerer veldig bra. Vi har gått på tur hver dag, og oppdaget nye, kjekke lekeplasser som vi ikke har brukt så mye tidligere. Nå som det har vært så fint vær, har vi hatt med oss niste på turen, og dette betyr at vi kan være lengre på tur før vi må snu for å rekke tilbake til hvilestund. Vi er på rødt nivå tom. 7 mai. 
Nå i mai vil vi først ha fokus på 17.mai. Vi skal synge 17.mai sanger, lage maiblomst og øve på å gå i tog. 12 mai har hele barnehagen aktivitetsdag. Her skal vi gå i tog rundt barnehagen, husk å ha med flagg merket med navn. Etterpå skal vi ha ulike aktiviteter, hvor vi selvsagt avslutter dagen med pølser og is!
Barna har vært på innsektsjakt, dette er spennende! Det kommer gledeshyl når vi klarer å fange en liten maur eller makk oppi bøtta. Dette er noe som fenger alle barna på avdelingen. Dette blir det nok mer av denne måneden og, og det vil kanskje dukke opp litt flere innsekter når temperaturen stiger. Kritt og såpebobler er og flittig brukt.  
Etter 17.mai feiring vil vi ha boka om "Lillesøster skal tisse" som tema, i tillegg til vår og farger. Vi har flere barn som begynner å vise interesse for  å sitte på do. Så tenker at denne boken kan fenge og være med som en ekstra motivasjon. Barna er og veldig opptatt av farger, og vi vil nå fremover har ekstra fokus på dette. Vi ser de er opptatt av hvilke farger klær de har på seg, og hvilke farger det er på forskjellige leker. Vi vil bruke farge navn i hverdagen, ha sanger om farger, og enkle spill om farger. 
Når vi går over på gult nivå igjen skal vi begynne med intern tilvenning med barna som skal bytte avdeling til høsten. Dette vil vi gjøre om fredager, der en voksen fra 16-Meteren er med barna over på de nye avdelingene og leker hele dagen. Når de er blitt mer kjent kan de og kanskje være litt alene.
Det er en del helligdager nå i mai hvor barnehagen er stengt. 13,14, 17 og 24. 14 mai er det planleggingsdag.  
Nå som våren er her trenger barna lettere luer eller pannebånd. Vinterdresser trengs ikke, ha heller en varm genser liggende i barnehagen til å ha under vårdressen. Husk å smør barna med solkrem før de kommer i barnehagen, og ta med solkrem som vi kan smøre senere på dagen. 
Det var veldig kjekt å ha foreldresamtaler med dere foreldre!
Ta kontakt om det er noe dere lurer på!
Hilsen Benedicte, Grete, Anita, Victor, Ida og Hanne.