fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

månedsbrev fra Tverrliggeren, juni 2021

image

månedsbrev fra Tverrliggeren, juni 2021

  • 01-06-2021

Hei alle sammen. 
Vi har hatt en fin mai måned på Tverrliggeren. Det har gått fra rødt til gult nivå på trafikklyset, og nå håper vi kanskje at vi kan gå over på grønt snart. Foreløpig har Stavanger kommune valgt å holde barnehager på gult nivå frem til 4. juni, så får vi se hvordan det går. Vi syns at barna er utrolig flinke til å tilpasse seg når det blir endringer, og det var stor glede når vi fikk være sammen igjen på avdelingen.
Vi hadde en kjekk markering av nasjonaldagen den 12. mai, gikk i tog, hadde leker og aktiviteter, og spiste selvfølgelig pølser og is. I forkant hadde vi samlinger og formingsaktiviteter som handlet om 17. mai,  vi øvde masse på å gå i tog .Barna var stolte av kransene og vasene de  fikk ta med hjem. Vi har hatt mange fine turer, det er spennende både å se etter vårtegn og oppdage nye lekeplasser. Barna blir alltid glade når vi skal på tur, stedene vi har satt opp på planen i juni er i samråd med barna.  Det har vært mange fridager i mai, men vi har likevel rukket å bli kjent med katten Elvis og hans venn hunden Oscar. De kommer i konflikt men ordner opp etter hvert. Vi ser at barna reflekterer over egne samspill når vi snakker om tema som handler om vennskap. Det er viktig at vi voksne er tilstede som støtte, samtidig som vi hjelper barna til å ordne opp i konflikter selv. Vi kommer til å fortsette med historien om Elvis og Oscar i juni. Ellers blir det mange turer fremover hvor vi vil se etter tegn på at sommeren kommer. Vi har hatt besøk av barna fra 16. meteren som skal begynne hos oss i august og det har vært kjekt. I juni får vi besøk av de nye barna.
ABC-uken var utrolig kjekk, det ble tur til både Dalsnuten og hekseskogen. Ellers var det kjekt for 5-6 åringene å være sammen med andre jevnaldrende, både de som skal på samme skole eller andre. De har godt av å øve på å være sammen med andre etter en lang Coronatid. Veldig kjekt at vi og fikk kompensert for svømming de gikk glipp av på rødt nivå. Det krever litt organisering, men dette skal vi få til. Så lenge vi er på gult nivå må barna være isolert fra sine avdelinger etter svømming, dere må derfor hente barna ved trimrommet eller annet avtalt sted. 
Det har vært skiftende vær nå i mai, men vi håper at sommeren kommer nå. Da er det greit at vinterklær blir tatt hjem, og at barna har klær tilpasset det været som er. Dere må smøre barna med solkrem før de kommer i barnehagen, så smører vi i løpet av dagen.  Det er og fint hvis barna kan ha badetøy og håndkle liggende i barnehagen slik at vi kan bade og ta frem sprederen på varme dager. 
Fra og med uke 26 er det ferieavvikling og vi starter sommerbarnehage, da er det temauker for hele barnehagen. I uke 28 og 31 slår vi oss sammen med 16. meteren, i uke 29 og 30 er hele barnehagen samlet på Tverrliggeren. Det vil være personal fra Tverrliggeren tilstede gjennom hele sommeren. 
Uke 26: Sang- og ringleker med Show
Uke 27: Idrettsuke
Uke 28: Sjørøveruke
Uke 29: ForskerukeUke 30: Natur og tur
Uke 31: Vannlek
Den 9. juni blir det sommertur for hele barnehagen, se informasjon på nettsiden.
Vi takker for gode tilbakemeldinger på foreldresamtalene og ønsker alle en god sommer.
Hilsen Thea, Christer, Kristine, Isabel, Joanna og Ragny