fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra 16-Meteren, juni-21

image

Månedsbrev fra 16-Meteren, juni-21

  • 01-06-2021

Hei, hei alle sammen!
Tenk at nå står sommeren for tur, og den har vist seg fra sin beste side de siste dagene. Helt herlig å bare ta på sko å løpe ut! Minner om at barna må smøres med solkrem før de kommer i barnehagen, så smører vi dem før vi går ut på ettermiddagen igjen. Solhatt eller caps må alle barna ha liggende. 
Vi hadde en fin mai måned, med full 17.mai stemning. Vi øvde på å gå i tog, og synge sanger knyttet til nasjonaldagen vår. Det var en stolt gjeng som gikk i tog rundt barnehagen, og sang og heiet for full hals til ekte korpsmusikk. Etterpå hadde vi kjekke aktiviteter, hvor potetløp var en hit blant alle barna. Vi avsluttet selvfølgelig med pøler og is. Vi startet opp med boka "Lillesøster skal tisse", og vi ser at denne fenger barna. De sitter helt stille og følger med når vi leser og forteller om Lillesøster som tisser oppi pappas flosshatt. Flere av barna har etter at vi startet med dette tema vist mer interesse for å prøve å sitte litt på do. Og vi ser at det smitter når noen vil, da vil gjerne de barna som har vært litt mer skeptiske og prøve. Vi har og fokus på farger, og dette hører vi igjen i hverdagen. Barna snakker om hvilke farger de har på seg, og de benevner farger i daglig tale; "den røde bilen", eller "den gule spaden er min". 
Alle barna går på tur to ganger i uken, hvor vi og deler opp i mindre grupper. Alle trives veldig godt på tur, og er flinke til å gå på rekke og holde hverandre i hendene. På onsdager når barna har med sekk er det viktig at de har vannflaske med seg. 
Intern tilvenning har vi nå hatt de to siste fredagene for de 8 barna som skal bytte avdeling til høsten. Dette har vært kjekt og spennende. Vi fortsetter med dette om fredagen fremover.
I uke 26 starter vi opp med sommerbarnehage. Da har vi ulike tema gjennom hele sommeren, med opplegg tre dager i uken. Litt informasjon om de ulike ukene blir hengt opp på tavla. Barna trenger ikke å ha med seg tursekk disse ukene. Dere vil få beskjed om når dere skal begynne å ha med igjen. 
Uke 26: Sang og ringleker, show
Uke 27: Idrett
Uke 28: Sjørøver
Uke 29: Forsker
Uke 30: Natur og tur
Uke 31: Vannuke
Det vil være personal fra avdelingen gjennom hele sommeren. I uke 26 og 27 er vi avdelingsvis. I uke 28 og 31 er vi sammen med Tverrliggeren , og i uke 29 og 30 er hele barnehagen sammen på Tverrliggeren. Så da leverer dere barna der om morgningen. Kommer dere senere en kl. 09.30 ber vi dere gi beskjed, slik som ellers av året. Det er innskrenket åpningstid i uke 26, 27 og 28, kl.07.30-16.30.
Barna som skal bytte avdeling begynner der mandag i uke 32. 
Vi vil nå i juni ha fire besøksdager for barna som skal starte på 16-Meteren til høsten. 7, 8, 21 og 24 juni. Da er resten av barna ute i barnehagen og leker. 
Da vil vi takke så mye for samarbeidet i dette spesielle barnehageåret som har gått, og ønske dere alle en riktig god sommer! Kom til oss om det er noe.
Hilsen Grete, Anita, Victor, Benedicte og Hanne.