fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Nytt barnehageår

image

Nytt barnehageår

  • 19-08-2021

Hei alle sammen.


er et nytt barnehageår godt igang.  Med nytt barnehageår kommer det nye
barn i
barnehagen, og jeg gleder meg til å bli kjent med alle nye. Et
annerledes år har det vært, men heldigvis er vi så smått på veg til gode
gamle tider. Barnehagen er på grønt nivå, og det betyr jo bl.a. at dere
foreldre får komme inn i barnehagen, og vi slipper sperrebånd ute. Det
er jo nesten litt uvant for oss og å være på grønt nivå, men det går seg
til :-)
Her er litt informasjon til dere
nye, og en oppfriskning til dere som har vært
med oss en stund. Vi vil i år som i fjor servere: Frokost; som består av brød
eller knekkebrød, samt at vi har havregrøt/müsli mandag og onsdag. Lunch; Består
for det meste av brødmat, men hver tirsdag lager jeg suppe, og hver fredag er
det varm lunch. Ettermiddagsmåltid: Her får barna servert et knekkebrød i
tillegg til frukt, så det ikke skal gå så lenge mellom lunch og middag.

Vi prøver å servere et variert
kosthold, som skal være sunt, derfor har vi ikke syltetøy, sjokoladepålegg og
lignende til de vanlige måltidene, men vi serverer diverse oster, kaviar og
annet fiskepålegg, grønnsaker og kjøttpålegg mm. Ungene får syltetøy og rosiner
på grøten i istedenfor sukker. Vi har ikke peanøttsmør i barnehagen, da det er
barn med nøtte- og peanøttallergi hos oss. Når det gjelder bursdagsfeiringer har vi valgt å
ikke ha fokus på mat, men på barnet, så det blir ikke ekstra mat denne dagen.
Dere skal heller ikke ha med kaker, is og lignende.

Når dere smører nistepakker til turdagene, kan det være lurt å ha i
bakhodet at vi har barn med nøtteallergi i barnehagen, og ikke smøre på pålegg
som inneholder nøtter. Det er heller ikke lov å ha med nøtter i sekken. På
turdagen pakker dere en sekk til barnet med matpakke, drikke og sitteunderlag.
Vær bevisst på hva dere har med: Vi ønsker vanlig grov brødmat, litt frukt,
tørket eller frisk, eller grønnsaker. Det er selvfølgelig lovt å variere, så
hvis dere ønsker rundstykke, pizzasnurr, wrap o.l. er dette helt greit. Men vi
ønsker ikke søte boller o.l. Vann må alltid være med i sekken, uavhengig om du
har annen drikke som feks kakao med. Vi ønsker ikke saft med på tur. På kalde dager kan det
være lurt å ha med en termos med noe varmt i

Alle
avdelingene har kjøkkendag annen hver uke. Her lager de en varmrett,
eller baker noe godt til lunch. Det er stas for barna og være med å lage
maten de selv skal spise. Ekstra stas er det når de får smake på de
forskjellige ingrediensene :-)

Med nye barn følger nye
utfordringer:-) Noen har allergier, eller andre ting som gjør at de må ha
spesialkost. I barnehagen er vi opptatt av at alle skal få et fullverdig
kosthold, så alle hensyn vil, innen rimelighetens grenser, bli ivaretatt. Er
det noe dere vil si i forhold til deres barns kost, kom gjerne med innspill direkte
til meg. Jeg setter stor pris på tips og råd ...

Ifjor
satte vi igang med månedens frukt og grønnsak, og det vil vi
viderefølge i år også. Here er tanken at vi skal sette søkelys på ca 1
grønnsak og 1 frukt som går igjen hele måneden. Den vil bli servert på
forskjellige måter og da er det viktig at barna er med å smaker. Vi skal
bl.a. reflektere over: hva smaker grønnsaken? Smaker den andeledes når
den er kokt eller stekt, eller hva når det er laget suppe av den? Håper
dere foreldre også kan væremed å følge dette opp.




Menyen fremover blir:

Uke 33: Tirsdag; kyllingsuppe,
fredag; Ovnsbakt torsk

Uke 34: Tirsdag; Spinatsuppe, fredag; Spaghetti carbonara

September er det eple og brokkoli i fokus.

Uke 35: Tirsdag; brokkolilsuppe, fredag;Pastasalat med brokkoli og eple

Uke 36: tirsdag; Maissuppe, fredag; Pølse og brokkoligrateng

Uke 37: tirdsdag; Tomatsuppe, fredga; Fiskekaker med brokkolini og gulerøtter

Uke 38: Blomkål/brokkolisuppe, fredag; Spaghetti

Uke 39: Eplesuppe, fredag; Lakseform med brokkoli

Ønsker dere å nå meg, har jeg
mailadresse: merethe@gauselbakken.no, eller så ringer dere 51956891

Hører gjerne fra dere :-)

Hilsen kokk Merethe