fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra 16-Meteren, september-21

image

Månedsbrev fra 16-Meteren, september-21

  • 30-08-2021

Hei, hei alle sammen!
Da var vi godt i gang med nytt barnehageår. Nå i august og september er det tilvenning og vennskap som er i fokus. Det har startet syv nye barn på avdelingen; Per, Emil, Ask, Emilia, Astrid, Natalia og Magnus. Et barn begynner senere i høst.  Tilvenningen går fint, og vi ser at barna begynner å bli kjent med sin nye hverdag i barnehagen. Litt gråt er det, noe som er helt normalt. Det er barnas kommunikasjonsform, hvor de utrykker sine følelser og behov. De "gamle" barna på avdelingen har tatt dem godt imot, og viser stor omsorg for de nye. De er borte og klapper litt på dem, finner leker til dem og gir fart i dissen. Vi ser at for barna som og gikk i barnehagen fjor syns det er stas av vi nå kan leke sammen på tvers av avdelinger ute, og bruke hele området. Nå i starten har vi rolige dager inne og ute i barnehagen. Vi er på «gulvet» sammen med barna, og gir de tid og rom for og bli godt kjent med oss voksne, andre barn og barnehagens rutiner. 
Vi starter opp med faste aktiviteter i uke 37. Vi legger ut månedsplaner hver måned, som forteller litt om hva som skal skje de ulike dagene. Samt månedsbrev som informerer kort om måneden som har gått, og ny måned. 
Faste aktiviteter gjennom uken:
Mandag: Morgentrim på Stadion etter frokost. Stadion er fellesrommet oppe. Vi startet uken sammen hele barnehagen med litt trim (dans, bevegelsessanger og yoga). Det avholdes avdelingsmøter annenhver uke kl.9.30-10.30. Når vi har møte, er det personal på Tverrliggeren som passer barna. 
Tirsdag: Har vi fokus på fysisk aktivitet, og setter opp ulike aktiviteter. Hinderløyper, sporløyper, tur, sang og ringleker, ball lek, dans. Merethe lager suppe til lunsj.
Onsdag: Har vi turdag. Denne dagen skal barna ha med seg sekk med niste og drikke. Vi bruker nærmiljøet som Fritidsgården, skogen og ulike lekeplasser. Vi har tvillingvogner i barnehagen som vi bruker på tur. 
Torsdag: Har vi kjøkkendag og Stadion annenhver uke, formiddag/ettermiddag. Når vi har kjøkken, er barna med å lage det vi skal spise til lunsj den dagen. (rundstykker, smoothie, pizza). Vi har og fellesrommet som vi legger til rette for ulik fysisk aktivitet. Her er det og store puter å leke med, disse bruker å være populære. 
Fredag: Starter vi igjen dagen med morgentrim etter frokost. Så er det fellessamling på Stadion. Her møtes hele barnehagen for å synge, se på skuespill, høre historier… Det rulleres fra uke til uke hvilken avdeling som har ansvar. Merethe lager varm lunsj til oss. 
Samlingsstund har vi sammen nesten hver dag på avdelingen før lunsj. I denne perioden synger vi kjente sanger som barna kan, det som er kjent er trygt. Vi bruker husene som dere har laget med bilder av familien mye nå i starten av året. Dette er noe alle barna syns er stas, også de barna som har gått i barnehagen et år.  Trimrommet nede blir og brukt. Dette er et populært rom med ribbevegg, liten trampoline, tunell, baller, "tjukkas".  Formingsaktiviteter, lek ute og inne deler vi i mindre grupper. 
Flere av de faste aktivitetene er nye for alle barna på 16-Meteren, da vi kun har vært avdelingsvis grunnet korona. Vi gleder oss til å være mer sammen!
I september er det Tverrliggeren som har tidligvakt kl.07.00. Så om dere leverer barnet mellom 07.00-07.30 følger dere barnet inn på Tverrliggeren (det er avdelingen som ligger rett over gangen). Vi kommer kl.07.30. 
Praktisk informasjon: 
Husk å merke klær og andre eiendeler med navn. 
Faste aktiviteter starte opp kl.09.30, så barnet må være i barnehagen til det. Ring å gi beskjed om dere kommer senere, barnet er sykt, eller har fri. 
Ingen syke skal møte i barnehagen. 
Abonner på nyhetsbrev. 
Det blir foreldremøte i løpet av september, dato kommer. 
Fotograf Hjelm kommer og tar bilder torsdag 23 september.
Bilder fra hverdagen blir vist på skjermen på avdelingen hver dag, og blir lagt ut på hjemmesiden hver fredag. 
På tavlen på avdelingen blir det hengt diverse informasjon. Dagen i dag lapp henger fortsatt ute. 
Da ser vi frem til en fin høst i barnehagen, kom til oss om det er noe dere lurer på! Vi er her for dere og deres søte små. 
Hilsen Grete, Benedicte, Anita, Victor og Hanne.