fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra Tverrliggeren, september 2021

image

Månedsbrev fra Tverrliggeren, september 2021

  • 31-08-2021

Nå som vi er i gang med nytt barnehageår, ønsker vi nye og «gamle» barn og foreldre velkommen til Tverrliggeren og Gauselbakken barnehage. Christian, Thale og Åse som har gått på 16. meteren flyttet over til oss i august, i tillegg har Bianca, Håkon og Elias som er nye barn begynt. Barna på Tverrliggeren har tatt godt i mot de nye barna.  Vi opplever at tilvenningen går fint og det skal vi fortsette å jobbe med. Vi har stor forståelse for at det er en ny hverdag både for barn og foreldre. De fleste av dere har møtt Elin, hun har blitt godt kjent med barna og skal være hos oss på Tverrliggeren mens Christer er i permisjon. 
Vi begynner å bli vant til grønt nivå både barn, foreldre og personal. Det er lenge siden vi har vært her derfor har vi stor forståelse for at dette er en ny situasjon for alle. Det er likevel viktig at vi opprettholder regler i forhold til avstand og sykdom. Vi gleder oss til å komme i gang med faste aktiviteter på huset, og kommer med en oppsummering av disse her. 


I uke 37 starter vi opp med de faste aktivitetene som står på månedsplanen. Hver mandag og fredag samles vi til morgentrim på fellesrommet. På tirsdager er det ABC-gjeng for de eldste, eget program kommer. Vi andre har fokus på fysisk aktivitet både inne og ute. På torsdager er det tur-dag, da har barna med seg sekk med niste. Vi har fokus på sunt kosthold så vi har blitt enige om at barna har med seg vannflaske, matpakke og frukt. På kalde dager kan barna ha med seg varme drikker som kakao, solbær toddy o.l. Kjeks og andre godsaker har vi med på noen fellesturer i året, da kommer det egne oppslag om dette. Onsdager har vi kjøkkendag og «stadion» annenhver uke formiddag og ettermiddag. To ganger i måneden lager vi mat eller baker grovt bakverk med barna, de syns det er stas å spise det de har vært med på å lage.  Ellers har vi mange typer fysisk aktivitet på fellesrommet vårt som vi kaller «Stadion».  Hver fredag har vi fellessamling, da samles hele barnehagen og vi får underholdning og opplegg av både barn og voksne. Den siste fredagen i måneden har vi bursdagssamling, de som har fylt året den siste måneden får komme frem og får på seg krone og kappe, de får og velge sang som alle synger i felleskap.  Merethe kokk lager suppe til oss på tirsdager og varm lunsj på fredager, mange foreldre har blitt forundret over hvor mye forskjellig mat barna smaker på her i barnehagen.  


Tema i september er tilvenning og vennskap. Vi jobber med at barna skal bli kjent med hverandre og danne gode vennskap og relasjoner. Vi fremhever positiv adferd som å hjelpe hverandre og inkludere venner i lek. Vi er opptatt av at barna skal få anledning til å fortelle om ting de har opplevd og er opptatt av og samtidig vise interesse når andre forteller. I samlinger og lesestund vil vi bruke bøker som handler om vennskap og følelser, samtidig som vi har samtaler om dette.   
I uke 38 markerer vi nasjonal brannvernuke. Det blir to brannøvelser denne uken og vi snakker med barna om hvor viktig det er at vi går til fastsatt sted når brannalarmen går. Barna som går i barnehagen er rutinerte på dette, men vi er bevisste på at det kan være skummelt for nye barn og støtter de i det. 
Onsdag den 22. september er det fotografering i barnehagen, vi har brukt Studio Hjelm i mange år og er fornøyde med dem.
 I slutten av september blir det foreldremøte. Det vil bli god anledning for dere foreldre til å hilse på hverandre og få informasjon fra barnehagen. Det vil også bli et informasjonsmøte for foreldre til ABC- barna.  
Dagen i dag lappen har vi valgt å fortsette å ha ute, ellers er annen informasjon på tavlen inne. På bildeskjermen ser dere noe av det vi har gjort i løpet av dagen. 
Samtidig ber vi alle foreldre merke barnas klær og eiendeler med navn. 
Det blir mye informasjon på denne tiden av året, hvis dere lurer på noe er det bare å spørre.
Hilsen Kristine, Isabel, Elin, Frida og Ragny