fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra 16-Meteren, mars-22

image

Månedsbrev fra 16-Meteren, mars-22

  • 27-02-2022

Hei, hei alle sammen!
Da står straks den første vårmåneden for tur, og vi gleder oss! Vi avsluttet februar med en skikkelig fargerik fest samlet på Stadion! Det var sang og dans, før vi slo på Katta i sekken, og avsluttet med en god lunsj med boller til dessert. Nå vil vi starte opp igjen med felles morgentrim mandag og fredag, og fellessamlinger om fredagen. 
Mange av barna på avdelingen er blitt veldig glad i å pusle puslespill, og vi ser at de virkelig har knekt denne koden. Vi har måttet gå på lån til ander avdelinger for å finne nye utfordringer. Barna kan sitte lenge med bordet, og de er ivrige på å hjelpe hverandre. Vi avslutter nå tema om den lille musen, og tar fatt på "Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans". Muldvarpen møter ulike dyr og lurer på om de har bæsjet på hodet hans. Vi vil ha fokus på de ulike dyrene, antall (tallrekken) og lydene/rimeord de ulike bæsjene lager (ja litt rar setning der, men slik er det). Vi knytter tema inn i ulike aktiviteter som samlingsstund, forming, sporløyper, yoga og en inspirasjon til lek. I månedsplanen ser dere at vi deler inn barna etter alder i enkelte aktiviteter, 2-3 år er barna født i 2019, og 1-2 år er barna født i 2020. 
Barna er nå blitt veldig gode på tur. De er flinke til å holde hender, og forholde seg til resten av gruppen. Vi ser at spesielt de eldste barna trives veldig godt i skogen. Skogen er jo en hinderløype i seg selv, og inspirerer til allsidig lek. Så nå fremover blir det flere skogsturer på oss. For de yngste kan skogen oppleves veldig utfordrende og bevege seg i med det ulendet terrenget. Men med motivasjon, sang og lek ser vi gradvis at det blir kjekkere og tryggere for hver gang. 
Vi har jobbet mye med ulike lekesoner inne på avdelingen; kjøkkenkrok, bilkrok, dyrekrok, duplolek. Med dette mener vi at biler skal lekes med i bilkroken, mat hører til i kjøkkenkrok osv. Dette ser vi at barna har blitt gode på. Men vi vil fremover også forvente at de skal holde på en selvvalgt aktivitet en stund, og at de leker sammen. Vi jobber med at barna skal bli mer selvstendige i leken. 
Diverse informasjon:
15 mars blir det markering av Barnehagedagen. Påmelding og mer info kommer. 
Vi setter pris på at dere holder orden i hylle og boks med ekstratøy. Ta hjem det som er overflødig, og at det er klær etter årstid og vær. Da er det lettere for oss å holde orden og ting slipper å forsvinne. Husk at alt skal merkes med navn. 
Meny for mars er ikke helt klar, men vil bli lagt ut på nett. 
Da ser vi frem til en ny måned i Gauselbakken og på 16-Meteren. Kom til oss om dere lurer på noe!
Hilsen Victor, Grete, Benedicte, Anita og Hanne.