fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev tverrliggeren, Mars

image

Månedsbrev tverrliggeren, Mars

  • 28-02-2022

Hei allsammen! 
Da var den siste vintermåneden over og vi går nå inn i første vårmåned. Vi har hatt en fin februar med variert vær og mange kjekke aktiviteter. Vi feiret samefolkets dag der det var både lassokasting og fisking, dette syntes barna var kjekt! I slutten av måneden hadde vi fargefest. Vi pyntet både oss selv og avdelingen i fine farger og hadde disko med diskolys oppe på stadion, kjempekjekt! Etterpå gikk vi ned på avdelingen og slo på katta i sekken, og alle barna koste seg med sjokolade. Til lunsj spiste vi boller med syltetøy og krem.
I perioden som var har vi hatt om arktiske dyr og eventyret om skinnvotten. Barna har blitt veldig godt kjent med tema, og kjenner alle dyrene veldig godt. Nå skal vi igang med nytt tema; jungeldyr, med hovedfokus på krokodille, elefant, tiger og apekatt. Vi har valgt oss ut boka "Alans store skremmende tenner". Dette er en bok som barna kjenner godt til og liker veldig godt. Vi skal ha ulike formingsaktiviteter, sporløype, jungelsafari og øve på mange sanger knyttet til tema. 
I rammeplanen for barnehagen står det at barnehagen skal la barna få kjennskap til tradisjoner, verdier og høytider i ulike religioner og livssyn. Vi har barn fra ulike kulturer på tverrliggeren og ønsker derfor å markere noen av deres høytider. Fredag 18.mars skal vi markere Holi, en hinduistisk høytid som også kalles fargefestivalen. Dette er en vårfestival der man blant annet kaster farger på hverandre. Vi skal også markere Newroz som er en persisk nyttårsfeiring. Ordet "newroz" betyr "ny dag" og markerer vårens første dag. Det er vanlig å tenne bål for å markere at det er lysere tider i møte.
Praktisk informasjon
Vi markerer barnehagedagen 15.mars. Påmelding og mer informasjon kommer.
Det vil bli foreldresamtaler for ABC-gjengen i slutten av måneden, se tavlen.
Hilsen Ragny, Isabel, Kristine, Christer og Frida