fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev for Målgården, Mai 2022

image

Månedsbrev for Målgården, Mai 2022

  • 03-05-2022

Hei alle sammen!

Da er vi på vei inn i den siste vårmåneden!
April har vært en hendelsesfull måned på Målgården, vi har fått gjort mye spennende knyttet til vårt fokus på gårdsdyr, påske og årstiden, vår. Gjennom samlinger, besøk på fritidsgården, filmklipp og formingsaktiviteter har gjort oss kjent med karakterene/dyrene fra eventyrene " Den lille røde høna" og "Geiteskillingen som kunne telle til ti". Barna har fått bakt brød, som den lille røde høna gjorde i eventyret, og det smakte kjempe godt! 
Vi har også gjort oss godt kjent med kjennetegn for våren, og følger nysgjerrig med de ulike endringene som skjer i naturen nå som det går mot sommer. Det spirer og gror, og som en del av læringsprosessen, har vi blandt annet dyrket karse for å følge prosessen fra frø til plante. Det merkes også at temperaturen stiger ute, og barna setter stor pris på å slippe å trø på seg den tykke dressen, noen dager har vi til og med vært så heldig å slippe jakke i tillegg! 

Påske sto også for dør i april, og barna lagde kyllinger og fargela påskeegg. Vi fikk også invitere til påskefrokost med dere foreldre igjen :) Både barna og vi voksne synes det var veldig koselig, og satt stor pris på at så mange kunne komme! 

28. April var det nasjonal ryddedag, da dro vi utenfor barnehagens gjerder utstyrt med hver vår hanske for å rydde nærområdet for søppel. Barna var ivirge, enkelte kravlet inn i busker får å få med alt de kunne få tak i. 

I april har vi også fått besøk av Milian, Malik og Johan fra 16. meteren. De skal begynne på Målgården, så vi kommer til å ha mer besøk av dem fremover, på avdelingen og på tur. Vi gleder oss til å bli bedre kjent! 

Tema for de neste månedene vil være småkryp, 17. mai og vår. 
Nå som temperaturen stiger, og stadig flere insekter kommer frem, løper barna ivrige rundt med førstørrelsesglass, bøtter og spader. Alt som kan finnes, skal finnes! En stor humle der, et skrukketroll der og fem meitemark i neven! Vi ser frem til å lære mer om disse sammen med barna. 

I Mai er selvsagt månedens høydepunkt 17. Mai. Dagen skal markeres sammen med Dronningåsen barnehage den 16. mai. 
Her skal vi gå i tog sammen fra fritidsgården, for å så invitere dem med oss til aktivitetsdag i barnehagen vår.
Her blir det sang, leker, pølser og is!


Praktisk informasjon: 

- 16. mai går vi i tog og har aktivitetsdag i barnehagen. Husk flagg market med navn. 

- 24. Mai er det overnatting i barnehagen for ABC, mer informasjon kommer.

- 17, 26 og 27 mai er barnehagen stengt.

- Foreldresamtaler er satt av i uke 21 og 22, lister kommer på tavlen. 

- Minner om å smøre barna før barnehagen, så smører vi igjen senere. 

- Fint om alle tar en sjekk i garderoben, ser at barna har klær og skiftetøy som passer årstiden :) 


Ønsker dere en fin måned!

Hannah, Tatiana, Dominika, Vigdis og Ester