fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Julen er rett rundt hjørnet

image

Julen er rett rundt hjørnet

  • 27-11-2020

Så skriver vi snart desember, og julen kommer overraskende fort.
Kansje det blir en anderledes jul i år, med tanke på disse coronatider vi er inne i. Uansett, blir det julaften i år og, og førjulskosen er like viktig, om ikke viktigere i år.
Her i barnehagen skal vi tross for alle smitteverntiltak ha en noenlunde lik førjulstid som før. Alle avdelingene er godt igang med julebaksten. Vi skal ha Luciafrokost og Luciatog, men denne gang uten foreldre. Men sjokoladepålegg, ferske rundstykker og god drikke blir det :-) Vi skal også ha nissefest avdelingsvis, med julegrøt og saft. Kansje kommer nissen på besøk, men jeg er iallefall overbevist om at han har vært innom denne dagen :-) Jeg har også hørt rykter om at Rampenissen Harry allerede har flyttet inn i barnehagen. Blir spennende å se hva han finner på i år.
Månedens frukt og grønt er klementiner, dadler og rosenkål. Det blir spennende å se hvordan dadlene blir tatt imot.
Den søte og litt klebrige daddelen er en av ørkenens delikatesser, og tradisjonsrik julesnacks i Norge. Kvaliteten på dadler blir satt etter hvor søte de er – jo søtere, desto bedre. Daddel kan du spise både fersk og tørket, det spiselige skallet knaser lett når du biter i det. I Midt-Østen og Afrika er daddelen en mye brukt dessert, og den søte smaken er også en spennende kontrast i skinke- og ostesalat. Smak selv! Skallet kan spises, og steinen fjerner du ved å dele daddelen på langs. Dadler kan spises naturell, brukes i fruktsalat, müsliblanding, kaker, paier og chutney eller fylles med f.eks. marsipan eller muggost som konfekt, tapas eller snacks. Dadler er svært rike på kostfiber. I tillegg har den et høyt innhold av kalium og er en flott kilde til sporstoffet kobber. (Bama)
Ellers så blir det ikke så mange varmmåltider å ha rosenkål til, så her håper jeg dere hjemme kan bidra litt med å servere denne grønnsaken :-)


Menyen i desember blir:
Uke 49   Tirsdag: Maissuppe,   fredag: Karbonader med rosenkål
Uke 50    Tirsdag: Tomatsuppe,    fredag: Luciafrokost
Uke 51    Tirsdag: Kyllingsuppe,    Nissefest tors og stekt ris fredag
Uke 52    Champignonsuppe,    Stengt
Uke 53    Vi tar hva vi har,    Stengt


Håper alle får en fredelig førjulstid, og en feiende flott julefeiring.
Ta endelig kontakt hvis det er noe :-)


Merethe