fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedbrev fra Målgården, Juni 2021

image

Månedbrev fra Målgården, Juni 2021

  • 05-06-2021

Hei alle sammen! 

Da var Mai over og vi har hatt en spennende måned!
Vi har gått fra rødt til gult nivå i barnehagen som gjør at vi får være sammen hele avdeling igjen. 
Barna tilpasser seg veldig godt til situasjonen og viser tydelig at de respekterer de reglene vi blir nødt til å ha i barnehagen med tanke på smittevern.
Slik situasjoner er per dags dato, kommer vi til å være på gult nivå til og med 18.06, så får vi krysse fingrene for at vi får gå over til grønt etter dette. 

På avdelingen har vi hatt en veldig fin måned! Det har blitt mye varmere i luften og barna stortrives med mindre påkledning og lengre dager ute i solen. 
Store deler av måneden har gått til å forberede 17. mai. Her har vi pratet litt om hvorfor vi feirer 17. Mai, hvilke farger vi har på flagget, hvorfor vi går i tog og litt om hvorfor så mange bruker Bunad på festdagen. Vi har øvd mye på sangene i samlinger, i hverdagen og på tur hvor vi har marsjert til musikk og sunget for full hals. Barna viste stor glede i samspillet og syntes det var stas og gå i tog, dermed ble det ikke bare en øvetur rundt sandkassen på Målgården.. 
Vi hadde en super 17.mai feiring med tog og en feiring avdelingsvis med masse kjekke aktiviteter, pølser og is. 
Gjennom måneden har vi også fokusert på vår/sommer, hvor vi har pratet om endringene i naturen, dyrelivet og insekter.
Barna har vært spesielt opptatt av blomster, hvor det skal plukkes til hendene blir grønne og gule og ender opp med store buketter som "Mamma skal få" .
 Vi har jobbet med å sette navn på de ulike blomstene og insektene som vi finner i naturen i denne årstiden, og barna er ivrige etter å benevne det de ser når vi er ute.  På avdelingen har vi plantet solsikker, som har begynt å bli lange nå, interessant å følge utviklingen fra frø til plante.
 Interessen for insekter er stor, det rulles på steiner, stubber, blomsterkasser og matter. Barna lager små akvarium hvor de gir insektene et kortere hotellopphold med de måtte ønske av gress, vann og blomster, mens de nysgjerrig stirrer på dem gjennom forstørrelsesglass.

ABC- gjengen koste seg på ABC-uke i uke 20. Her var de på lengre turer til blandt annet Dalsnuten, hadde eksperimenter og en etterlengtet kosekveld i barnehagen med pizza, brus og godteri. Vi kunne se at barna trivdes godt og dannet nye vennskap på tvers av avdelingene.
 Svømming er også godt i gang, og barna er flinke til å ta imot beskjeder og utfordringer de får her, Instruktørene har gitt mange fine tilbakemeldinger om hvor dyktige barna begynner å bli i vannet.  
Vi er heldige med ABC-jentene våre på Målgården, de er noen fantastiske rollemodeller, lekekamerater og gledesspredere, som vi kommer til å savne masse, både små og store! Vi vil nyte den siste tiden sammen, så ønsker vi dere masse lykke til med skolestart!

I sommer kommer vi til å samarbeide med Cornerflagget. Det vil være personal fra begge avdelingene gjennom hele sommeren.
Tema for ukene i sommerbarnehagen blir:

Uke 26: Sang og ringleker- show

Uke 27: Idrett

Uke 28: Sjørøveruke

Uke 29: Forsker

Uke 30: Natur og tur

Uke 31: Vann

Litt praktisk informasjon: 

8. Juni skal vi ha Målgården Cafe, her leker vi ekte Cafe hvor barna får kjøpe lapper og noe godt å tygge på. 

9. Juni: Sommertur for hele barnehagen. Barna trenger sekk denne dagen hvor de får lov til å ha med noe godt å drikke ( Saft, Juice, vann) og noe snaks som for eksempel kjeks eller chips, men ikke godteri eller nøtter (pga. allergi på huset).  Mer info henger på tavlen.

Temperaturen stiger, vi minner om tynne klær/skift og tynn sovepose i vognen. Husk solkrem før barnehagen, så smører vi en gang til etter lunsj. 

Tusen takk for godt samarbeid dette barnehageåret, ønsker alle en riktig god sommerferie! 

Hilsen Hannah, Vigdis, Tatiana, Dominika og Mikkel.