fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Høsten kommer

image

Høsten kommer

  • 20-10-2021Nå står virkelig høsten for tur, og det merker vi godt på været. sommertemperaturene er byttet ut med litt kaldere vær og mer vind og regn. Men, ikke la regnet være en hindring. Å være ute i regn er gøy! Lørdagen og søndagen kan fort bli lange om barna skal være inne hele dagen. Kle på dere godt, så blir utetiden i regnværet en morsom opplevelse. Så lenge barna kan gjøre noe kjekt i regnværet, så vil de gjerne ut. Det er vi voksne som setter begrensningene, og kanskje vi skulle sluttet med det :-) Vær positive og gå ut i regnværet å lek. Barna bryr seg ikke om de blir våte, det er det vi voksne som gjør. Det er kanskje ikke så fristende å gå ut i plaskregn, men med riktige klær, blir opplevelsen god. Velg regntøy med omhu. Første bud er at det er vanntett.. For de små er det kanskje best med et tynt og lett regntøy, for da kan de enklere bevege seg enn hvis regntøyet er tungt å stivt.

Her er forslag til noen aktiviteter:
Det skjer mye i naturen når det regner, bl.a marken kommer ut, og fisken biter. Har du barn som er glad i innsekter og mark, finn frem en boks å gå på innsektsjakt. Hvem finner mest? Marken kan jo også brukes til fiskeagn. Husk å sette innsektene fri etter endt jakt. Lurer dere på hvor mye regn som kommer, så lag en regnmåler og sjekk hvor mye det har regnet. Lekeplassjakt kan også være morsomt i regnet. Gå tur rundt i nabolaget, og se om dere finner en ny lekeplass. Ta på dere regntøy og støvler alle mann, og gå ut å hopp i sølepytter. Hvem finner den største sølepytten? Hvem får størst plask? Har du i tillegg litt Zalo i, blir det enda morsommere :-)

Snart er det Lanternefest i Gauselbakken, og vi gleder oss til det. Vi satser på fint vær, og håper mange av dere har tid til å være med oss denne ettermiddagen. Det vil bli solgt kaffe, saft, lapskaus og kunst til inntekt for Shaheen, fadderbarnet vårt, og andre veldedige formål.
Har dere hørt ungene snakke om at de er smaksdektektiver, så stemmer dette. Vi har blitt enige om å smake på all frukt og grønnsaker som blir servert, og ungene er knallgode. Dette er i regi av barnehagefrukt, og vi har alle fått en liten premie fordi vi er så flinke :-)  Fint hvis dere oppmuntrer til smaking hjemme også :-)


Menyen fremover blir:


Uke 42: Tirsdag:  Kålrabisuppe, fredag: Stekt kjøttpølse med ovnsbakte grønnsaker
Uke 43: Tirsdag: Skogsoppsuppe, fredag; Fiskekaker med kålrabistappe
Uke 44: Tirsdag: Tomatsuppe , torsdag; lanternefest, fredag; Lapskaus.
Uke 45: Tirsdag:  Gulrotsuppe, fredag; Planleggingsdag
Uke 46: Tirsdag: Champignonsuppe, Fredag; Gjeterguttens pai
Uke 47: Tirsdag: Squashsuppe, fredag; Ovnsbakt laks med sitronsaus og tagliatelle
Uke 48: Tirsdag: Nudelsuppe, fredag: Kyllingfrikkase


Hilsen
Merethe kokk