fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra Tverrliggeren, desember 2021

image

Månedsbrev fra Tverrliggeren, desember 2021

  • 29-11-2021

Hei alle sammen.
Høsten har gått fort og nå er vi på full fart inn i juleforberedelser. I oktober og november har barna blitt godt kjent med bøkene om «Wilbur» og «Brune bjørn». I tillegg til samlinger har vi hatt formingsaktiviteter der vi har laget forskjellige dyr. Ellers har formingsaktiviteten og vært i tilknytning til lanternefesten. Tenker det var mange stolte foreldre og besteforeldre som kom hjem med kunst den dagen. Kjekt at så mange hadde anledning til å komme. Vi har øvd mye på Blime dansen i høst, noe vi hører dere driver med hjemme og. Den 19. november danset hele barnehagen sammen på «stadion», de var knallgode. 
Som dere har sett er vi godt i gang med å pynte til jul, og det har vært mange tanker fra barna den siste uken. 4- og 5- åringene husker godt hva vi har gjort både i barnehagen og hjemme tidligere, mens de yngre opplever noe nytt. Vi vet at desember kan være en travel måned for dere hjemme, derfor er vi opptatt av å ha en rolig hverdag i barnehagen. Vi skal gjøre mye spennende som å lage julegaver, bake julekaker, ha nissefest og mye moro, men vi vil og ivareta de daglige rutinene og god lek i grupper.  Vi vil at barna skal oppleve felleskap og glede knyttet til sanger og tradisjoner knyttet til høytiden ved å la dem fortelle hvilke tradisjoner de har hjemmefra og trekke disse frem i barnehagen. Vi synger de kjente julesangene og har fokus på historien i «Musevisa».  For hver dag i desember får et barn henge opp et hjerte i vinduet på avdelingen, det er en liten «oppgave» knyttet til hver dag. Vi leser og et kapittel i boken 24 dager til jul, den handler om musene Erlendo og Magnuso. I lesestund kommer vi til å lese boken «adventspøkelset», dette er og en bok med et lite kapittel hver dag frem til jul.
Desember er tiden vi får kjøpe inn leker til avdelingen, vi tar med barna på råd om hva vi trenger og ønsker oss. Gull- og sølvblyanter, samt noe nytt i playmo står høyt på ønskelisten. Det vil stå kaffe og engangskopper på avdelingen som dere kan ta med i bilen hvis dere ønsker. 
Datoer og huske på:
13.desember: Luciafrokost
17. desember: Nissefest
27.-30. desember: Innskrenket åpningstid kl. 0730-1630.
3. januar: planleggingsdag
Håper dere tar dere tid til å svare på brukerundersøkelsen.
1. desember er Christer tilbake fra permisjon, det gleder vi oss til. Hvis dere lurer på noe, er det bare å spørre. 
Hilsen Kristine, Isabel, Christer, Frida og Ragny