fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev desember 2021

image

Månedsbrev desember 2021

  • 29-11-2021

Hei alle sammen!
Da var november over og vi går inn i en måned med masse forventninger og glede. Vi ser frem til å skape en god julestemning og ha en fin og rolig førjulstid med barna på Målgården. November var en fin måned med skiftende vær. Det har regnet mye og har vært noen kalde, men fine og klare dager i sola. Barna har kost seg mye ute. De er helt klare for vinter og snø i desember!
Vi har fortsatt å snakke om årstiden-høst. Barna har malt kolasje: “Høstfantasi” og bilder med fargerike høstblader, som foreldre har fått på lanternefest. Med de yngste barna har vi jobbet med historien “Den lille musa vil finne en venn”. Barna følget spent etter en liten mus som var ensom og gikk fra dyr til dyr for å finne seg en venn.
De eldste barna har blitt kjent med boken “Regnbuefisken” som handler om å få seg mer venner og glede gjennom å dele sine fine glitterskjell på kroppen med andre fisker.
4. November hadde vi lanternefesten i barnehagen. Vi var i år veldig heldige med været slik at vi kunne være ute. Vi takker alle for godt oppmøte og håper dere hadde en fin kveld.
Vi skal gjøre mye spennende i desember. Vi skal bake julekaker, lage julegaver, ha nissefest og mye moro. For å skape julestemning vil vi ta oss god tid, spille litt julemusikk i bakgrunnen og ha tente led-lys ved bordene under måltid. Vi skal lese fortellingen «24 dager til jul» et kapittel for hver dag i desember og  vi skal ha juleverset om "Nisse rød og nisse grå". Vi synger de kjente julesangene "Et barn er født i Betlehem”, “O jul med din glede”, “Santa Lucia”, “Så går vi rundt om en einerbærbusk”, “På låven sitter nissen”, “Vi tenner våre lykter” og skal ha fokus på historien i «Musevisa». Vi skal også ha Nisseshow med Nisse- Knut.
Julekalenderen i år blir at barna skal få henge hjerter med oppgaver tilpasset hvert enkelt barn. Hjertene skal henges i rutene på vinduet og det blir nedtelling til julaften.
Julebudskapet vil vi formidle i samling på en enkel måte med bruk av konkreter fra julekrybben.
Hver fredag frem mot jul kommer vi til å ha adventsamling på fellesrommet med de andre avdelingene. Da tenner vi adventslysene og synger adventssangen: "Nå tenner vi det første lys".
 
Peter og Oskar skal slutte på Målgården i midten av desember. De skal flytte og starte i en annen barnehage.
Vi vil minne dere om å svare på brukerundersøkelsen slik at barna kan vinne en feiring på avdelingen.Deres tilbakemelding kan bare gjøre at vi får et best mulig samarbeid. 
I desember lager vi kaffe til dere hver dag som står på kjøkkenbenken, forsyn dere med en kopp på vei til jobb.
Avdelingen har fått penger til å kjøpe inn litt nye leker, det blir nok stas med noe nytt!
 Praktiske opplysninger:
Torsdag 2.desember: Langåpent til kl.19.00 for påmeldte barn.
Onsdag 8.desember: Langåpent til kl.19.00 for påmeldte barn.
Mandag 13.desember inviterer vi dere foreldre til Lucia frokost, mer informasjon kommer. Fint om dere kler barna i hvitt.
Fredag 17.desember: Nissefest for barn og personal i barnehagen.
 23.12 og 30.12 desember er det innskrenket åpningstid. Barnehagen har åpent fra 07:30-16:30. 
3. januar: Planleggingsdag. Barnehagen er stengt. Velkommen tilbake 4. januar.
 
Vi ønsker dere en fin adventstid og vil takke dere for et godt samarbeid i 2021!
 
Hilsen Ester, Dominika, Hannah, Vigdis og Tatiana.