fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

månedsbrev fra Tverrliggeren, februar 2022

image

månedsbrev fra Tverrliggeren, februar 2022

  • 31-01-2022Månedsbrev fra Tverrliggeren februar 2022
Hei alle sammen. Vi har hatt en fin start på året i barnehagen. Vi gikk jo fra gult til grønt plutselig, så da fikk dere foreldre lov å komme inn i garderoben igjen. Vi setter pris på at dere er gode på å overholde avstandsreglene. Barna har nok satt mest pris på at vi slapp sperrebåndene ute, slik at lekemulighetene økte der. Ellers har vi hatt mange fine turer både til fritidsgården, skogen og «den store steinen». Det som er ekstra kjekt der er at de som vil spille skikkelig fotball får gjort det på fotballbanen rett ved. Den dagen det var snø fikk vi en gøy ake-dag bak speiderhuset, viktig å benytte den snøen som kommer. I samlinger, formingsaktiviteter osv. har vi blitt godt kjent med tema om eventyret «skinnvotten» og pingviner. Det er noen flotte pingviner vi har på utstilling nå, barna syns og det er spennende å få faktakunnskap om forskjellige dyr. I lesestunden får barna i stor grad velge hvilke bøker vi leser, men vi ser at de ofte velger bøker de er godt kjent med. Vi syns det er viktig å imøtekomme barna i deres valg på alle plan, men vi må og vise at det fins mange alternativer der ute. Vi ser stor mestringsfølelse når de opplever at noe nytt er både gøy og positivt, i alt fra å smake på nye ting til å se glede i nye aktiviteter. 
Vi takker for at så mange av dere svarte på brukerundersøkelsen før jul, det ga oss en kjempefest den 26. januar. Barna fikk være med å velge hva vi skulle spise, og det har dere vel hørt masse om. Det ble både dans, sang og musikk, og Kirsti var jo selvfølgelig med på festen. Ane fra Jåttå videregående som var i praksis hos oss den uken hadde aldri opplevd noe sånt når hun gikk i barnehagen. Det er kjekt å ha praksiselever på avdelingen, de bringer med seg nye impulser og vi ser at barna setter pris på det. 
I februar fortsetter vi tema «skinnvotten» og arktiske dyr, ellers blir det markering av samefolkets dag den 4. februar og farge-fest med fastelavenboller den 25. februar. Vi har valgt å gå vekk fra karneval for å slippe press på å kjøpe kostymer. Barna er kjempefornøyde med dette og det er gøy å se hvordan noen velger en farge, mens andre velger å gå med flest mulig farger. 22. februar blir det teater i barnehagen for 3-5 åringen om tema mobbing, det blir ikke suppe til lunsj den dagen. 
Det er mye smitte for tiden, derfor velger vi å vente en måned med å ha fellesaktiviteter hvor vi samler alle på huset. Morgentrim, samlinger osv. har vi på hver enkelt avdeling, slik vi har hatt det en stund.   ABC-gjengen har svømming hver fredag ut måneden, ellers samles de som vanlig på tirsdager.  
Vennligst gi beskjed så snart som mulig hvis dere skal ha vinterferie. Hvis det er noe dere lurer på er det bare å spørre. 
Hilsen fra Christer, Kristine, Isabel, Frida og Ragny