fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev september

image

Månedsbrev september

  • 31-08-2022

Hei og velkommen til nytt barnehageår!
Vi har kommet godt i gang med det nye barnehageåret. Alle barn og voksne er kommet tilbake fra sommerferie og vi har de siste ukene hatt tilvenning på Målgården. Det har begynt totalt 8 nye barn på Målgården nå i august. 5 av disse er helt nye, dette er Ruaridh (Ru) på 5 år, Henrik g. 3 år, Gustav snart 2 år, Nibedita 2 år og Sofie 1 år. Malik, Johan og Milian, alle 3 år, kommer fra 16 meteren.
Vi ønsker alle velkommen :)
Tilvenningen har gått veldig fint og vi gleder oss til å bli bedre kjent med den nye barnegruppen på avdelingen og deres foreldre.
For at vi alle skal venne oss til den nye barnegruppen vil vi bruke god tid og ta det rolig den første tiden. Det viktigste er at alle skal føle seg trygge i barnehagen, både på de voksne og seg imellom. Vi vil starte opp med faste aktiviteter i uke 37. Da vil vi igjen ha morgentrim og fellessamlinger på stadion, turdager, ABC-klubb o.l.
Vi legger ut månedsplanen på nettet og på informasjonsskjermen i garderoben. Bilder fra uken vil bli lagt ut på nettsiden hver fredag. Dere bruker passord og brukernavn som dere har fått av barnehagen til å gå inn på nettsiden.
Tema for september vil være tilvenning og vennskap, vi leser bøker, synger sanger og har formingsaktiviteter knyttet til temaet om vennskap. Vi vil bruke mest tid på boken om "Regnbuefisken" for de eldste og "bien Mia" for de yngste.
Vi skal også bli kjent med bamsen "Bjørnis" når vi skal ha om brannvern i uke 38. Da kommer vi blant annet til å trene på hva vi skal gjøre når/dersom brannalarmen går. Minner om at alle barna må ha på tøfler hver dag.
Alle 4-åringene i barnehagen er blitt meldt på et kurs på Steps Dansestudio. Kurset starter fredag 30.september. Dette blir spennende og vi gleder oss.
Her kommer en oversikt over hverdagsaktiviteter i barnehagen og på Målgården:
Mandag: Morgentrim. Ledermøte og avdelingsmøter frem til 10.30. Cornerflagget passer på Målgården sine barn når vi har møte, og motsatt, annenhver mandag.
Tirsdag: ABC-gruppe for førskolebarn starter kl.09.30-12.00. Vi skal ha fokus på skoleforberedende aktiviteter og sosial kompetanse.
For 1-4 åringene har vi fokus på fysisk aktivitet hver tirsdag. Vi har ulike opplegg på turer og aktiviteter ute/inne i barnehagen. Barna blir delt inn i mindre grupper denne dagen.
Vi får servert suppe til lunsj på tirsdagene.
Onsdag: Denne dagen har vi tur dag. Da går vi på tur hele avdelingen sammen til blant annet fritidsgården, skogen, ulike lekeplasser i nærmiljøet o.l. Husk sekk med matpakke, drikke og sitteunderlag. Drikken kan bestå av vann/melk/biola/smoothie. På kalde dager er det gjerne godt å ha med varm drikke som f.eks kakao. Vi ber om at dere ikke tar med nøtter, mandler, peanøttsmør o.l. i matpakken pga allergi.
Torsdag: Annenhver uke baker vi/lager mat sammen med barna. Når vi ikke baker har vi blant annet formingsaktiviteter, lekegrupper på fellesrommet/trimrommet eller utelek. Vi deler oss i mindre grupper.
Fredag: Morgentrim og fellessamling på stadion sammen med hele barnehagen. Morgentrim kan bestå av bevegelsessanger, yoga, dans o.l. Fellessamling kan bestå av sangstund, eventyr, dramatisering sammen med voksne og barn o.l. En fredag i måneden har vi bursdagssamling hvor de barna som har hatt bursdag kan komme frem og ta på seg krone og kappe og vi synger sanger for dem :)
Vi får servert varmmat til lunsj på fredagene.
Praktisk informasjon 
Fint dersom dere kommer i barnehagen til kl. 09.30. Dersom dere kommer senere, barnet er sykt eller dere skal ha fri, er det fint om dere gir beskjed til oss innen kl.09.30.
Barnehagen skal ha foreldremøte onsdag 28.september kl. 19-20. Deretter er det møte for ABC foreldre fra kl. 20-20.30, mere informasjon og påmeldingsliste kommer når det nærmer seg.
Fotografen kommer torsdag 22.september.
Uke 38 er nasjonal brannvernuke, da får vi besøk av Bjørnis på avdelingen og vi vil ha ulike aktiviteter knyttet til dette temaet. Det vil også bli gjennomført brannøvelser denne uken.
Vi anbefaler dere å abonnere på nyhetsbrev på nettsiden til Gauselbakken barnehage for å få varsel på mail når det blir lagt ut nye nyheter/informasjon på nettsiden.
Minner også om at det er viktig å merke klærne til barna deres.
Vi ser frem til dette nye barnehageåret og er det noe dere lurer på er det bare å ta kontakt med oss.
Hilsen Hannah, Tatiana, Ester, Dominika, Cristina og Vigdis