fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev tverrliggeren, Oktober

image

Månedsbrev tverrliggeren, Oktober

  • 04-10-2022

Hei alle sammen!
Nå har det nye barnehageåret kommet godt i gang, og tilvenningen på Tverrliggeren har gått veldig fint både for nye og "gamle" barn. Barna har blitt godt kjent med rutinene vi har i barnehagen, og det er stas å være med på morgentrim, fellessamling, baking mm. Vi har også begynt med turdag igjen, veldig kjekt for barna å ha sin egen sekk med niste med på tur. ABC-barna har startet opp, til stor glede for det eldste kullet. 
I uke 38 var det brannvernuke, da fikk barna lære om brannvern og hilse på brannbamsen Bjørnis. Det ble også gjennomført brannøvelser, og barna vet nå godt hvor de skal gå dersom brannalarmen skulle utløses. 
Hovedtema for dette året er kroppen og vi vil gjennom året gå inn på ulike bøker/tema som omhandler kroppen. Vi har allerede sett at barna har interesse for dette tema med feks. doktorlek. Den kommende perioden har vi valgt oss ut eventyret om "gutten som hadde vondt", som setter fokus på ulike kroppsdeler og hvordan vi kan bruke dem. Vi bruker eventyret i samling sammen med konkreter, synger sanger, har ulike formingsaktiviteter og dramatiserer gjerne eventyret for eller sammen med barna. Ved å ha et jevnt fokus på tema har vi gode erfaringer med at barna selv drar elementer av tema inn i lek. 
I begynnelsen av november skal vi ha lanternefest i barnehagen der alle barna skal ha med egen lykt. Vi ønsker derfor at alle tar med et  tomt syltetøyglass som barna selv skal få male på i barnehagen. Fint om dere kan ta av etiketten på forhånd. Mer informasjon om lanternefesten kommer senere.

Hilsen Isabel, Ragny, Kristine, Christer, Marit og Frida